TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!

368

Imaginează-ți acest lucru: este o dimineață rece de iarnă, a nins puțin peste noapte, dar cerul este însorit. Un strat de gheață îți acoperă mașina și realizezi că nu ai o racletă de curățat. Este bine, însă, să fii precaut și pregătit pentru astfel de situații!

Există pași pe care îi poți face pentru a evita un accident de mașină iarna, iar pregătirea pentru vremea rece este crucială pentru a rămâne în condiții de siguranță la volan. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este o vizită la un service auto acreditat, stabilind din timp o schimbare a cauciucurilor cu anvelopele de iarnă potrivite, astfel încât să previi evenimentele neplăcute.

 

15 articole pe care trebuie să le ai la dispoziție în mașina ta

 

 1. Racletă pentru gheață și perie de curățat zăpada

Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri de păstrat în mașină pe timpul iernii.

 

 1. Lopată

Cumpără o lopată mică sau una pliabilă, pentru portbagaj. Va fi utilă dacă mașina ta este acoperită sau blocată de zăpadă.

 

 1. 3. Mânuși de iarnă

Pe lângă perie și lopată, este bine să ai pregătită și o pereche de mânuși groase, cât să nu îți înghețe degetele.

 

 1. Pătură

Pune o pătură în portbagaj, în cazul în care ești blocat sau implicat într-un accident – nu te poți baza întotdeauna pe încălzitorul din mașină, așa că este bine să ai ceva de acoperit la îndemână.

 

 1. Lumini sau reflectoare de urgență

Furtunile de zăpadă reduc vizibilitatea, fie că este zi sau noapte. Reflectoarele vor ajuta alte mașini și vehicule de urgență să te vadă dacă ești oprit pe marginea drumului.

 

 1. Sare sau nisip

Cele două vor ajuta ca mașina să obțină tracțiune dacă vehiculul este blocat în zăpadă. Împrăștie sarea sau nisipul în apropierea anvelopelor și pe carosabil pentru a te debloca.

 

 1. Trusă de prim ajutor

O trusă de prim ajutor este crucială dacă cineva este rănit în urma unui accident de mașină.

 

 1. Lichid de spălare parbriz

Asigură-te că lichidul de spălare conține antigel, pentru a nu-l îngheța.

 

 1. 9. Lanternă

Se întunecă devreme iarna. Dacă te blochezi noaptea, lanterna este la îndemână pentru a semnaliza sau a te orienta.

 

 1. 10. Frânghie sau lanț

Un lanț de remorcare este un instrument excelent pentru a-ți scoate mașina din zăpadă.

 

 1. Cabluri pentru baterie

Vremea rece poate afecta bateria unei mașini. Este bine să ai astfel de cabluri la îndemână, în cazul în care bateria moare și nu poți porni încălzirea.

 

 1. Set scule mici

Poți rezolva probleme minore ale vehiculului cu uneltele de bază.

 

 1. Ochelari de soare

În timp ce ochelarii de soare sunt mai mult un accesoriu de vară, reflectarea soarelui asupra zăpezii este aproape orbitoare. Poartă ochelari de soare în timp ce conduci pentru a reduce strălucirea de pe carosabil și din împrejurimi.

 

 1. Încărcător de telefon mobil

Încearcă să ai telefonul încărcat înainte de a pleca la drum, dar ia întotdeauna și un încărcător de telefon mobil pentru mașină.

 

 1. Apă și gustări neperisabile

Dacă ești într-o situație de urgență, va fi necesar să aștepți după ajutoare. Acest lucru ar putea dura destul de mult, mai ales dacă condițiile rutiere sunt proaste. Va fi de ajutor dacă ai provizii de apă și mâncare neperisabilă în mașină (biscuiți, covrigi etc.)

 

Acestea fiind spuse, fii sigur ca atunci când pleci la drum iarna să verifici această listă și vei putea face față oricărei situații neprevăzute la volan! Condu responsabil și fii vigilent, inclusiv la ceilalți șoferi!

 

Sursa foto: flickr.com

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *