TIR-urile vor avea liber pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva

105

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat miercuri, în şedinţa de Guvern, că începând de mâine, 28 mai, se vor ridica temporar restricţiile de tonaj pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj – Deva (21 de km dintre Holdea şi Ilia).

„Astăzi, situaţia autostrăzii Lugoj-Deva se prezintă în felul următor: avem 66 de kilometri de autostradă, pe care se circulă fără restricţii, avem 21 de kilometri, în lotul 3, pe care se circulă cu restricţii de viteză şi de tonaj, avem patru kilometri din lotul 2 – muzeu în aer liber, care sunt finalizaţi nî proporţie de 75%, dar nerecepţionaţi, şi avem nouă kilometri din lotul 2 – celebra secţiune a urşilor, secţiunea E – nerealizaţi. Obiectivul nostru este să finalizăm lucrările la această autostradă, astfel încât circulaţie să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi fără restricţii. Aşadar, domnule prim-ministru, vă informez că, începând de mâine, 28 mai 2020, CNAIR va ridica temporar restricţiile de tonaj pe tronsonul 3, pe cei 21 de kilometri dintre Holdea şi Ilia. Am finalizat expertiza pentru calea de rulare, în continuare realizăm expertiza pentru structură şi terasamente, contractăm toate lucrările şi pentru drum şi pentru terasamente şi le executăm. Plata se va face din garanţia reţinută constructorului”, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a fost deschis traficului rutier în 23 decembrie 2019, după şase ani şi jumăte de la începerea lucrărilor, însă cu restricţii de tonaj şi viteză.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *