Tineri, voluntari pentru poliţiştii hunedoreni

Un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Hunedoara a fost pus în practică de I.P.J. Hunedoara, în parteneriat cu Fundaţia „Conexiuni” Deva.

voluntariProiectul inititulat „Eu.Ti.Ac – Europeni, Tineri, Activi” are ca obiectiv familiarizarea tinerilor, voluntari ai poliţiştilor hunedoreni cu tema „Cetăţeniei europene”. „Înfiinţând această reţea de voluntari anul trecut, ne-am propus atât instruirea lor ca sprijin în derularea acţiunilor de prevenire a criminalităţii, dar am vizat totodată şi dezvoltarea lor personală ca viitori lideri de grup cu conduite prosociale. Această reţea de 25 de voluntari este concepută ca un context de petrecere a timpului liber într-un mod benefic pentru comunitate. Încercăm să le dezvoltăm abilităţi şi deprinderi care să îi ajute să devină modele de urmat între cei de vârsta lor”, a declarat insp.pr. Fieraru Andrea, din cadrul Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, sociolog I.P.J. Hunedoara. Proiectul a avut două componente – una teoretică şi una practică şi  a debutat în data de 17.06.2013 cu o sesiune de formare în aer liber, în care poliţiştii  le-au predat prin metode non-formale, o lecţie despre Uniunea Europeană şi Cetăţenia Europeană. Totodată, voluntarii au avut ocazia de a discuta cu şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, şeful Serviciului Criminalistic, Serviciului Ordine Publică şi Serviciului Rutier. Le-au fost prezentate atribuţiile acestor departamente şi laboratorul mobil criminalistic pe care poliţiştii îl folosesc la cercetările la faţa locului.  Tinerii voluntari, elevi din clasele a X-a de la şase licee devene, au apreciat experienţa ca fiind inedită şi foarte interesantă.   Partea practică a proiectului a avut loc în data de 20.06.20913 când aceştia au făcut parte din echipa de organizare a evenimentului „Solstiţiu de sport” aflat la cea de-a doua ediţie şi care s-a derulat la sediul I.P.J. Hunedoara.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală