Tineri, voluntari pentru poliţiştii hunedoreni

Un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Hunedoara a fost pus în practică de I.P.J. Hunedoara, în parteneriat cu Fundaţia „Conexiuni” Deva.

voluntariProiectul inititulat „Eu.Ti.Ac – Europeni, Tineri, Activi” are ca obiectiv familiarizarea tinerilor, voluntari ai poliţiştilor hunedoreni cu tema „Cetăţeniei europene”. „Înfiinţând această reţea de voluntari anul trecut, ne-am propus atât instruirea lor ca sprijin în derularea acţiunilor de prevenire a criminalităţii, dar am vizat totodată şi dezvoltarea lor personală ca viitori lideri de grup cu conduite prosociale. Această reţea de 25 de voluntari este concepută ca un context de petrecere a timpului liber într-un mod benefic pentru comunitate. Încercăm să le dezvoltăm abilităţi şi deprinderi care să îi ajute să devină modele de urmat între cei de vârsta lor”, a declarat insp.pr. Fieraru Andrea, din cadrul Compartimentului Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, sociolog I.P.J. Hunedoara. Proiectul a avut două componente – una teoretică şi una practică şi  a debutat în data de 17.06.2013 cu o sesiune de formare în aer liber, în care poliţiştii  le-au predat prin metode non-formale, o lecţie despre Uniunea Europeană şi Cetăţenia Europeană. Totodată, voluntarii au avut ocazia de a discuta cu şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, şeful Serviciului Criminalistic, Serviciului Ordine Publică şi Serviciului Rutier. Le-au fost prezentate atribuţiile acestor departamente şi laboratorul mobil criminalistic pe care poliţiştii îl folosesc la cercetările la faţa locului.  Tinerii voluntari, elevi din clasele a X-a de la şase licee devene, au apreciat experienţa ca fiind inedită şi foarte interesantă.   Partea practică a proiectului a avut loc în data de 20.06.20913 când aceştia au făcut parte din echipa de organizare a evenimentului „Solstiţiu de sport” aflat la cea de-a doua ediţie şi care s-a derulat la sediul I.P.J. Hunedoara.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru