Tineri prinși la furat, au încercat să fugă de Poliție

221

Identificaţi de poliţişti în trafic şi arestaţi preventiv, după ce au sustras bunuri dintr-o locuinţă şi au fost urmăriți de echipajul de poliţie solicitat la intervenţie.

Sâmbătă, în jurul orei 00:40, Poliția Deva a fost sesizată de o tânără cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința sa, situată în comuna Băița.

În cel mai scurt timp, o patrulă de ordine publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Șoimuș s-a deplasat spre comuna Băița, în vederea soluţionării sesizării. În localitatea Lunca, poliţiştii au identificat în trafic un autoturism al cărui conducător auto, la semnalele regulamentare ale poliţiştilor, a refuzat să oprească.
Autoturismul a fost urmărit de poliţişti până în localitatea Vălișoara, unde agenţii de poliţie au reușit oprirea autovehiculului în cauză. În interiorul autoturismului (condus de un tânăr de 19 ani, din satul Cristur, care nu posedă permis de conducere) au fost mai fost identificați alţi patru tineri: unul în vârstă de 24 de ani, din comuna Băița (cu antecedente penale) şi trei din municipiul Deva (în vârstă de 15, 19 şi 20 de ani).
În portbagajul autovehiculului au fost găsite mai multe bunuri sustrase de la imobilul din comuna Băița. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au mai stabilit că autoturismul nu este înmatriculat, având montate plăcuțe de înmatriculare de la un alt autoturism.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.
În urma administrării probatoriului, toţi cei cinci tineri au fost reținuţi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri, magistraţii Judecătoriei Deva au dispus punerea în stare de libertate minorului şi arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celorlalţi patru tineri bănuiţi de comiterea infracţiunilor ce fac obiectul cercetărilor.

 

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.