Tineri karateka din Deva pe podiumul Campionatului Naţional de Karate Tradiţional pentru Copii, zona Ardeal

435

Peste 120 de sportivi legitimaţi la 8 de cluburi sportive s-au întrecut, la finalul săptămânii trecute, la Oradea (15-17 aprilie a.c), în cadrul turneului final al Campionatul Naţional de Karate Tradiţional – Fudokan, dedicat copiilor.

După mai bine de un an în care activitatea sportivă a stat sub semnul restricţiilor impuse de pandemie, micii sportivi s-au întrecut în cadrul competiţiei organizate de Asociaţia Judeţeană de Karate Tradiţional Bihor şi Federaţia Română de Karate Tradiţional, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor, sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului.

Competiţia a inclus probe de kata şi kumite, judeţul Hunedoara fiind reprezentat de sportivii legitimaţi la Asociaţia Club Sportiv Ronin – Deva, antrenați de sensei Mircea Cristian Popa (maestru emerit al sportului, centura neagră 6 dan – karate tradiţional). După două zile de întreceri, clubul sportiv din Deva a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, datorită performanţelor sportivilor Mihai Roşu, care a obţinut locul I la kumite (categoria copii I) şi Marcos Boican, care a obţinut locul I la kumite (categoria copii II), calificându-se, astfel, pentru finala competiţiei naţionale, ce va avea loc la Zalău, în luna mai. Totodată, cei doi sportivi din Deva au obtinut si un onorant loc III, la proba de kata.

Chiar dacă măsurile anti-covid au limitat activitatea competiţională internă şi internaţională, micii karateka legitimaţi la Asociaţia C.S. Ronin Deva au continuat să se antreneze sub supravegherea instructorului Mircea Popa, iar prezenţa lor pe podiumul prestigioasei competiţii de karate, confirmă, încă odată, valoarea şi dorinţa tinerilor sportivi deveni de a se afirma pe plan intern şi internaţional.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.