Tineri condamnați pentru trafic de droguri

700

Tribunalul Hunedoara a condamnat cinci tineri din Valea Jiului, trimiși în judecată pentru trafic de droguri de risc în formă continuată (sute de acte materiale).

Adrian Nicolae Coltescu (28 de ani), arestat preventiv și deținut în Penitenciarul Aiud, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare.

Gabriel Vasilică Sandu (31 de ani), arestat preventiv în cauză şi deţinut în Penitenciarul Aiud, a primit cinci ani de închisoare.

Ștefan Marius Stoichici (19 ani), arestat preventiv în cauză şi deţinut în Penitenciarul Aiud, a primit trei ani de închisoare, cu suspendare.

Cei trei au fost rețiunuți și trimiși în arest preventiv, la solicitarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din 22 octombrie 2020.

În același dosar au fost condamnați Alexandru Liviu Mihai (42 de ani) și Bogdan Ioan Pârvulescu (25 de ani), aflați sub control judiciar, la câte trei ani de închisoare, cu suspendare. Sentința nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

Inculpații aveau zeci de clienți în Valea Jiului, iar mulți dintre ei îi căutau aproape zilnic pe parcursul anului 2020, pentru a cumpăra cannabis sau ecstasy.

Potrivit DIICOT, începând cu anul 2018, Adrian Coltescu a comercializat droguri de risc (cannabis) pe raza localităților din Valea Jiului, cu sume cuprinse între 50 și 60 de lei/doza, droguri pe care le-a achiziționat, în principal, de la persoane neidentificate din municipiile Timișoara și Arad. În 2020, a fost oprit de două ori în trafic de polițiștii rutier, iar în urma perchezițiilor corporale aceștia au găsit asupra lui pachețele de cannabis, despre care susținea că le-a achiziționat în scop pentru consumul propriu. A vândut însă cannabis și unor colaboratori sub acoperire ai DIICOT, iar în urma supravegherii tehnice audio-video în cauză a rezultat că tânărul a avut zeci de întâlniri cu consumatori de canabis, în medie era căutat de cinci persoane zilnic cărora le vindea droguri de risc din scara blocului unde locuiește.

În privința lui Gabriel Sandu, anchetatorii au stabilit că din vara anului 2019, a avut ca principală activitate infracțională traficul de droguri de mare risc, mai exact, acesta a comercializat comprimate ecstasy, pe care le vindea cu precădere în cartierul Dallas din municipiul Vulcan la prețuri cuprinse între 45 și 70 lei, provenite în principal, din Olanda.

Potrivit DIICOT, din primăvara anului 2020, Ștefan Marius Stoichici, minor la începutul activității infracționale a comercializat frecvent, droguri de risc în zona Văii Jiului, cu prețul de 60 de lei/doză.

Alexandru Liviu Mihai, a vândut început din primăvara anului 2020 să vândă comprimate ecstasy cu prețul de 70 lei/bucată, în Vulcan și Lupeni. Acesta venea personal la întâlnire, atunci când comercializa comprimatele, arătau procurorii DIICOT.

Din vara anului 2019, Bogdan Ioan Pârvulescu a comercializat cantități mari de cannabis în zona Văii Jiului. Acesta comercializa doza cu prețuri cuprinse, de regulă, între 50 și 60 lei, fiind contactat de consumatori atât telefonic, cât și prin intermediul rețelelor de socializare. El stabilea locurile de întâlnire cu consumatorii. În urma interceptării autorizate a discuțiilor telefonice purtate de acesta a reieșit faptul că era căutat de mai mulți tineri din municipiul Vulcan sau Petroșani pentru a le vinde droguri.

Unii dintre inculpați se aprovizionau de la un tânăr identificat cu porecla „Scârț”, care își avea „cartierul general” lângă telegondola din Vulcan, loc unde putea fi găsit cel mai adesea de clienții săi. Scârț vindea drogurile cu 50 de lei, iar ceilalți adăugau 10 lei la prețul dozelor.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.