În timp ce unul a picat examenul, patru olimpicii internaţionali „au fugit” din faţa Bacalaureatului

Prăpăd hunedorean la sesiunea specială de Bacalaureat destinată olimpicilor. Dintre cei cinci elevi olimpici internaţionali şi sportivi hunedoreni, absolvenţi ai clasei a XII-a, care s-au înscris doar unul singur s-a şi prezentat la susţinerea probelor. Din păcate însă, acesta nu a reuşit să şi promoveze examenul maturităţii

Main olimpici la bac

În fiecare an, Ministerul Educaţiei organizează o sesiune specială a examenului de bacalaureat care se desfăşoară cu aproximativ o lună mai repede faţă de bacalaureatul propriu zis. Aceasta este destinată absolvenţilor care s-au calificat la diferite olimpiade şi competiţii sportive internaţionale, care au loc în aceeaşi perioadă în care se desfăşoară şi examenul maturităţii. În acest an, sesiunea specială a examenului de bacalaureat s-a desfăşurat în perioada 17 – 30 mai la Ploieşi, judeţul Prahova, iar din judeţul Hunedoara s-au înscris cinci absolvenţi dintre care doar un singur elev, absolvent al Colegiului Naţional Sportiv „Cetate” Deva s-a şi prezentat la susţinerea probelor.

Din păcate pentru el, participarea nu a fost cu noroc.

Pentru sesiunea specială de bacalaureat, care se organizează în fiecare an pentru elevii olimpici şi cei cu performanţe sportive, care participă la diverse competiţii, s-au înscris în acest an cinci elevi însă doar unul singur a şi participat. Se pare că performanţele sportive pe care acest tânăr le-a obţinut de-a lungul anilor, nu l-au ajutat să promoveze şi examenul de bacalaureat, el fiind respins”, a declarat Marta Mate, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara.

Tânărul a fost respins la proba de geografie pe care o va putea susţine din nou în sesiunea din toamnă a acestui examen. Prima sesiune a examenului de bacalaureat se va desfăşura în perioada 10 iunie – 04 iulie, urmând ca rezultate să fie afişate în data de 07 iulie 2014, iar cei care vor depune contestaţii îşi vor afla notele finale in 11 iulie 2014.

 

 

Comentarii FB

comentarii
One thought on “În timp ce unul a picat examenul, patru olimpicii internaţionali „au fugit” din faţa Bacalaureatului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!