Tiberiu Balint, acord de recunoaștere a vinovăției pentru luare de mită în valoare de 100.000 de euro

1014

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției inculpaților:

– BALINT TIBERIU-IOAN, la data faptei vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită,

– SC CITY PARK SOLUTION SRL, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Balint Tiberiu Ioan, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, în cursul lunii octombrie 2013 de la un om de afaceri suma de 100.000 euro pentru a aproba prelungirea unui contract de execuție lucrări încheiat cu Consiliul Județean Hunedoara, în condițiile în care inculpatul nu avea vreo dispoziție de delegare emisă în acest sens.

Ulterior, în perioada noiembrie 2013 – mai 2014, după semnarea actului adițional, inculpatul Balint Tiberiu Ioan ar fi primit prin intermediul SC City Park Solution SRL (pe care o administra în fapt), în mai multe tranșe, suma totală de 510.000 lei ce reprezenta costul unor presupuse servicii de consultanță de care ar fi beneficiat omul de afaceri.

În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 510.000 lei, virată de inculpatul Balint Tiberiu-Ioan în contul bancar al Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

– 2 ani și 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 6 luni și interzicerea unor drepturi,

– amendă în sumă de 7.500 lei și interzicerea de a participa la proceduri de achiziții publice pe o durată de un an.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Hunedoara.

Ministerul Public

Direcția Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia

Comentarii FB

comentarii
2 thoughts on “Tiberiu Balint, acord de recunoaștere a vinovăției pentru luare de mită în valoare de 100.000 de euro

  1. Ecaterin Teodoroiu

    Ca de obicei,dl. Laurențiu Nistor, nu știe nimic despre metoda absolut originală și inedită dealtfel,de a negocia noile salariile singur,cu tupeu jegos,cu cei de la Sântămăria Orlea,de către directorul Apaprod,Arion.Așa se procedează mai nou ,dl.Nistor?

    Reply
  2. ioan David

    A ajuns atit de insignifiant incit toti l-au uitat, un rahat betiv si grohaitor nevoie mare,o catastrofa scoasa cu greu din politica hunedoreana. Rusine nenorocitule !

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *