Testări Covid 19 la spitalul municipal din Hunedoara. Spitalul s-a dotat cu un aparat Real Time – PCR

Spitalul municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a achiziţionat un aparat pentru testare a noului coronavirus, în valoare de 450.000 de lei. În următoarele zile, aparatul va fi instalat, iar primele teste Covid 19 vor putea fi efectuate la sfârşitul săptămânii viitoare, susţine managerul unităţii medicale, Radu Budae.

Potrivit acestuia, aparatul are o capacitate de prelucrare de 96 de probe, în trei ore, respectiv de 750 de probe în 24 de ore şi poate determina noul coronavirus. El va putea fi folosit pe viitor şi pentru identificarea infestărilor cu bacteria Clostridium.

„Este un aparat ca şi cele cu care se lucrează în centrele universitare pentru diagnosticarea bolii Covid-19. În trei ore avem rezultatele la 96 de teste, care intră într-o şarjă. Avem linie de gardă pe laborator, putem lucra aproape 800 de teste în 24 de ore. Avem kituri de testare. Urmează să îl instalăm, luni ne va sosi încă o piesă – extractorul, care a ajuns în vamă. Apoi, vom face training, cu o echipă specializată pe care am găsit-o foarte greu. Sperăm ca la sfârşitul săptămânii viitoare să pornim testările”, a declarat Radu Budae.

Achiziţia a durat aproximativ trei săptămâni, iar banii vor fi recuperaţi dintr-o finanţare UE. Radu Budae susţine că spitalul municipal a anulat o achiziţie precedentă a unui aparat PCR, pentru că timpul de livrare al acestuia ar fi fost mult întârziat, la 12 săptămâni.

Municipalitatea a alocat în ultima lună 1,1 milioane de lei pentru cheltuielile necesare unităţii medicale din Hunedoara. Fondurile au fost folosite pentru achiziţia aparatului PCR, a unor paturi de ATI, a patru ventilatoare pentru spital, a două ventilatoare mobile şi a unor tărgi. Secţia ATI va fi extinsă astfel, iar capacitatea de asigurare a ventilaţiei mecanice a pacienţilor se va dubla

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani         Turnul Alb al Castelului Corvinilor își recapătă strălucirea         Accident rutier pe Autostrada Lugoj – Deva         TIR-urile vor avea liber pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Teren sintetic de sport în curtea Școlii generale 7, din Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara va fi iluminată arhitectural. Reabilitarea mai așteaptă