Testări Covid 19, de probă, la Spitalul Județean de Urgență din Deva

187

Consiliul Judeţean Hunedoara a cheltuit circa 400.000 de lei pentru dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva cu un aparat Real Time PCR, necesar pentru procesarea testelor pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. După mai mult de o lună de aşteptare, echipamentul va fi pus în funcţiune joi, 7 mai 2020, în prezenţa reprezentanţilor producătorului.

„Funcţionarea în regim de probe se va desfăşura concomitent cu instruirea personalului medical. După punerea în funcţiune, va fi depusă documentaţia necesară autorizării”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva va mai fi livrat un aparat Real Time PCR, achiziţionat cu fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii (467.670 lei), cofinanţarea (10%) fiind asigurată de Consiliul Judeţean Hunedoara.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a primit, în 27 martie, prin donaţie un aparat PCR de testare a pacienţilor suspectaţi de infecţia cu coronavirus, însă acesta nu a putut fi folosit, pentru că nu au fost achiziţionate kit-urile necesare. Fondurile pentru aparatul de testare au fost strânse prin Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC), cu ajutorul Heidelberg Cement România.

În 29 martie, unitatea medicală a demarat procedurile pentru achiziţia unui aparat Real Time – PCR, pentru depistarea rapidă a infecţiilor cu SARS-CoV-2, de la Unifarm. Acesta nu a putut fi pus în funcţiune, până în prezent, deoarece încă nu au fost livrate toate componentele necesare.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a mai primit, în 27 martie, prin donaţie un aparat PCR de testare a pacienţilor suspectaţi de infecţia cu coronavirus, însă acesta nu poate fi folosit, pentru că nu au fost achiziţionate kit-urile necesare. Fondurile pentru aparatul de testare au fost strânse prin Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC), cu ajutorul Heidelberg Cement România.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.