Teroare într-un sat din Hunedoara: drama femeii snopite în bătaie de bătăuşul din Căbeşti

O femeie de 53 de ani, din satul hunedorean Căbeşti, trăieşte în teroare de aproape un an, de când s-a despărţit de fostul ei concubin. Bărbatul a snopit-o în bătaie de mai multe ori şi i-a devastat casa, supărat că Verginica l-a părăsit.

2014-05-18-129

Calmorean Verginica a ajuns în ultimele luni să se baricadeze în propria locuinţă de teama fostului ei concubin. Femeia din satul Căbeşti a fost snopită în bătaie de mai multe ori de acesta. Ultima dată, în urmă cu câteva zile, a fost la un pas de moarte. Drama Verginicăi este cunoscută de întreg satul, iar mama acesteia, Venera, şi fiul ei, Marius, spun că autorităţile nu iau măsuri pentru ca Nelu, fostul iubit al hunedorencei, să fie pedepsit.

Nelu a început să o agreseze pe Verginica în urmă cu nouă luni. De atunci datează şi primul dosar penal al său, pentru vătămare corporală, distrugere şi violare de domiciliu. „A intrat peste ea în casă şi a bătut-o crunt. Apoi, altădată, a bătut-o din nou şi a spus că o omoară. O prietenă de-a mamei mele a sărit în ajutorul ei, însă Nelu a aruncat-o de pe terasa casei, iar în urma prăbuşirii de la înălţime, femeia şi-a rupt trei vertebre. A avut nevoie de trei luni de îngriiri medicale”, povesteşte Marius Calmorean, fiul Verginicăi. „Mi-e frică pentru viaţa fiicei mele. Am stat numai cu frica în sân în ultimele luni, din cauza acestui om”, a spus Venera Oroviceanu.

A atacat-o cu un cuţit

În urmă cu câteva zile, bărbatul a ajuns din nou la poarta hunedorencei. De teama lui, Verginica s-a încuiat în casă, dar fostul iubit i-a spart geamurile şi uşa, i-a devastat casa, iar apoi s-a năpustit asupra ei şi a înjunghiat-o cu un cuţit. Femeia a fost rănită în umăr şi a ajuns în spital, iar medicii i-au spus că dacă agresorul o lovea mai tare cu cuţitul, viaţa ei putea fi curmată.WP_20150209_006

„Mi-a spus de nenumărate ori că mă va omorî. Mi-e teamă de el”, a declarat Verginica, nemulţumită, la fel ca şi fiul ei, că legea nu o protejează. Femeia locuia singură în Căbeşti, iar din cauza agresiunilor şi a terorii în care trăieşte de aproape un an, s-a mutat pentru o perioadă în Deva şi a scos casa la vânzare, povesteşte fiul ei.

Între timp, plângerile la Poliţie, împotriva agresorului s-au înmulţit. „Dosarele penale pentru loviri şi alte violenţe, violare de domiciliu şi distrugere sunt în număr de şapte. Ele au fost înaintate Parchetului care conduce ancheta”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Fostul iubit al Verginicăi nu a mai fost de găsit în ultimele zile, spun apropiaţii femeii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019         ALDE va avea liste și candidații proprii la alegerile locale         Evaluarea Sarmizegetusei Regia. Suma uriașă la care a fost estimată cetatea dacică         Zeci de oameni au primit ajutor la Adăpostul de noapte din Deva         Bugetul municipiului Deva pe anul 2020 în dezbatere publică         Șoseaua din Pasul Vulcan interzisă mașinilor pe timpul iernii         „HOŢULUI DE HOŢIE ÎI E FRICĂ” Criza alimentelor de la Spitalul Judeţean şi apelul (ipocrit) la responsabilitate         Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019