Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani

Complexul Energetic Hunedoara ar putea fi cel care va asigura, de iarna viitoare, căldura în casele locuitorilor din municipiul Petroșani racordați la sistemul centralizat de termoficare. Asta dacă se va prezenta la licitația organizată de Primăria Petroșani.

Municipalitatea a scos la licitație contractul privind ”Concesiunea de servicii privind delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Petroșani”, un contract estimat la valoarea de 80.124.601,38 lei.

Potrivit anunțului de licitație, cantitatea pentru care a fost calculata valoarea estimată este de 24.230 Gcal/an., numai că această cantitate poate fi mai mică în situația în care crește numărul de debranșări de la sistemul centralizat de termoficare. Chiar și acum sunt sub 2.000 de abonați la acest serviciu, mai puțini decât înainte ca societatea de profil, SC Termoficare SA, să intre în faliment prin decizia instanței de judecată.

Contractul licitat de administrația publică locală se atribuie pentru o perioada de 5 ani, fără posibilitatea de prelungire. Așa cum spuneam, valoarea estimată, fără TVA, este de 80.124.601,38 lei, din care 38.217.979 lei veniturile totale pentru întreaga perioadă a concesiunii; 31.903.678,38 lei valoarea tuturor bunurilor care sunt puse la dispoziția concesionarului de către entitatea contractantă; iar 10.002.944 lei reprezintă valoarea investițiilor din Studiul de oportunitate.

Licitația ar fi putut fi organizată mai devreme, dar lucrurile s-au mișcat destul de greoi pe partea care ține de avizul absolut necesar al celor de la Agenția Națională a Achizițiilor Publice. Actele au fost trimise în octombrie 2018, dar abia acum a venit răspunsul.

”A fost în verificări și săptămâna trecută am primit de la ANAP acceptul. Documentația este conformă și astfel am putut să scoatem la licitație delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică. Noi am făcut toate demersurile care au ținut de noi, dar, din păcate, ANAP ne-a ținut aproape trei luni în verificări și abia acum am putut scoate la licitație”,a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Ofertele pot fi depuse până în data de 4 martie 2019 și se așteaptă ca la licitație să se prezinte Complexul Energetic Hunedoara, cel care poate prelua direct acest serviciu și care la finele anului trecut dădea asigurări că se poate ocupa și de livrarea agentului termic către abonați.

În toamna anului trecut, conducerea Complexului Energetic Hunedoara dădea asigurări ca vrea să se implice cu adevărat în problema asigurării termoficării pentru Valea Jiului și spunea că se vor prezenta la licitaţia organizată de municipalitatea din Petroşani pentru delegarea distribuţiei.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani

  1. Valea Jiului

    Sa se schimbe reteaua de termoficare in toata valea jiului pentru a beneficia de caldura si apa calda intreaga zona . Vrem caldura si apa calda in toata valea jiului ca stam pe un munte de carbune (huila , carbune superior) !

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 + zece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu         Sprijin din partea Episcopiei Devei și Hunedoarei la început de an școlar         REACŢII DUPĂ PICHETAREA PREFECTURII. Uzina Mecanică Orăştie, sub control încrucişat. Urmează DNA?         Florin Oancea, alături de elevii deveni         Viorica Dăncilă a deschis anul școlar la Sântamaria Orlea         Constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva au primit o decizie favorabilă în instanță împotriva CNAIR         Prima zi de școală cu DRÄXLMAIER Hunedoara