Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani

Complexul Energetic Hunedoara ar putea fi cel care va asigura, de iarna viitoare, căldura în casele locuitorilor din municipiul Petroșani racordați la sistemul centralizat de termoficare. Asta dacă se va prezenta la licitația organizată de Primăria Petroșani.

Municipalitatea a scos la licitație contractul privind ”Concesiunea de servicii privind delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Petroșani”, un contract estimat la valoarea de 80.124.601,38 lei.

Potrivit anunțului de licitație, cantitatea pentru care a fost calculata valoarea estimată este de 24.230 Gcal/an., numai că această cantitate poate fi mai mică în situația în care crește numărul de debranșări de la sistemul centralizat de termoficare. Chiar și acum sunt sub 2.000 de abonați la acest serviciu, mai puțini decât înainte ca societatea de profil, SC Termoficare SA, să intre în faliment prin decizia instanței de judecată.

Contractul licitat de administrația publică locală se atribuie pentru o perioada de 5 ani, fără posibilitatea de prelungire. Așa cum spuneam, valoarea estimată, fără TVA, este de 80.124.601,38 lei, din care 38.217.979 lei veniturile totale pentru întreaga perioadă a concesiunii; 31.903.678,38 lei valoarea tuturor bunurilor care sunt puse la dispoziția concesionarului de către entitatea contractantă; iar 10.002.944 lei reprezintă valoarea investițiilor din Studiul de oportunitate.

Licitația ar fi putut fi organizată mai devreme, dar lucrurile s-au mișcat destul de greoi pe partea care ține de avizul absolut necesar al celor de la Agenția Națională a Achizițiilor Publice. Actele au fost trimise în octombrie 2018, dar abia acum a venit răspunsul.

”A fost în verificări și săptămâna trecută am primit de la ANAP acceptul. Documentația este conformă și astfel am putut să scoatem la licitație delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică. Noi am făcut toate demersurile care au ținut de noi, dar, din păcate, ANAP ne-a ținut aproape trei luni în verificări și abia acum am putut scoate la licitație”,a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Ofertele pot fi depuse până în data de 4 martie 2019 și se așteaptă ca la licitație să se prezinte Complexul Energetic Hunedoara, cel care poate prelua direct acest serviciu și care la finele anului trecut dădea asigurări că se poate ocupa și de livrarea agentului termic către abonați.

În toamna anului trecut, conducerea Complexului Energetic Hunedoara dădea asigurări ca vrea să se implice cu adevărat în problema asigurării termoficării pentru Valea Jiului și spunea că se vor prezenta la licitaţia organizată de municipalitatea din Petroşani pentru delegarea distribuţiei.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani

  1. Valea Jiului

    Sa se schimbe reteaua de termoficare in toata valea jiului pentru a beneficia de caldura si apa calda intreaga zona . Vrem caldura si apa calda in toata valea jiului ca stam pe un munte de carbune (huila , carbune superior) !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului