Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani

Complexul Energetic Hunedoara ar putea fi cel care va asigura, de iarna viitoare, căldura în casele locuitorilor din municipiul Petroșani racordați la sistemul centralizat de termoficare. Asta dacă se va prezenta la licitația organizată de Primăria Petroșani.

Municipalitatea a scos la licitație contractul privind ”Concesiunea de servicii privind delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Petroșani”, un contract estimat la valoarea de 80.124.601,38 lei.

Potrivit anunțului de licitație, cantitatea pentru care a fost calculata valoarea estimată este de 24.230 Gcal/an., numai că această cantitate poate fi mai mică în situația în care crește numărul de debranșări de la sistemul centralizat de termoficare. Chiar și acum sunt sub 2.000 de abonați la acest serviciu, mai puțini decât înainte ca societatea de profil, SC Termoficare SA, să intre în faliment prin decizia instanței de judecată.

Contractul licitat de administrația publică locală se atribuie pentru o perioada de 5 ani, fără posibilitatea de prelungire. Așa cum spuneam, valoarea estimată, fără TVA, este de 80.124.601,38 lei, din care 38.217.979 lei veniturile totale pentru întreaga perioadă a concesiunii; 31.903.678,38 lei valoarea tuturor bunurilor care sunt puse la dispoziția concesionarului de către entitatea contractantă; iar 10.002.944 lei reprezintă valoarea investițiilor din Studiul de oportunitate.

Licitația ar fi putut fi organizată mai devreme, dar lucrurile s-au mișcat destul de greoi pe partea care ține de avizul absolut necesar al celor de la Agenția Națională a Achizițiilor Publice. Actele au fost trimise în octombrie 2018, dar abia acum a venit răspunsul.

”A fost în verificări și săptămâna trecută am primit de la ANAP acceptul. Documentația este conformă și astfel am putut să scoatem la licitație delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică. Noi am făcut toate demersurile care au ținut de noi, dar, din păcate, ANAP ne-a ținut aproape trei luni în verificări și abia acum am putut scoate la licitație”,a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Ofertele pot fi depuse până în data de 4 martie 2019 și se așteaptă ca la licitație să se prezinte Complexul Energetic Hunedoara, cel care poate prelua direct acest serviciu și care la finele anului trecut dădea asigurări că se poate ocupa și de livrarea agentului termic către abonați.

În toamna anului trecut, conducerea Complexului Energetic Hunedoara dădea asigurări ca vrea să se implice cu adevărat în problema asigurării termoficării pentru Valea Jiului și spunea că se vor prezenta la licitaţia organizată de municipalitatea din Petroşani pentru delegarea distribuţiei.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani

  1. Valea Jiului

    Sa se schimbe reteaua de termoficare in toata valea jiului pentru a beneficia de caldura si apa calda intreaga zona . Vrem caldura si apa calda in toata valea jiului ca stam pe un munte de carbune (huila , carbune superior) !

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Revelion în aer liber la Deva și Hunedoara         S-A FĂCUT ECOLOGIST. Conducerea centrală PER confirmă: Mareş este preşedinte la Hunedoara         Birou europarlamentar USR la Deva         UNDE SE RĂRESC PĂDURILE. Lista noilor exploatări forestiere din 2020, în județul Hunedoara         Arheolog reclamat în instanță după o poză în faţa Consiliului Judeţean: „Aveți grijă unde vă fotografiați”         Noul program Erasmus, cât mai echitabil și inclusiv         Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019