Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani

Complexul Energetic Hunedoara ar putea fi cel care va asigura, de iarna viitoare, căldura în casele locuitorilor din municipiul Petroșani racordați la sistemul centralizat de termoficare. Asta dacă se va prezenta la licitația organizată de Primăria Petroșani.

Municipalitatea a scos la licitație contractul privind ”Concesiunea de servicii privind delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Petroșani”, un contract estimat la valoarea de 80.124.601,38 lei.

Potrivit anunțului de licitație, cantitatea pentru care a fost calculata valoarea estimată este de 24.230 Gcal/an., numai că această cantitate poate fi mai mică în situația în care crește numărul de debranșări de la sistemul centralizat de termoficare. Chiar și acum sunt sub 2.000 de abonați la acest serviciu, mai puțini decât înainte ca societatea de profil, SC Termoficare SA, să intre în faliment prin decizia instanței de judecată.

Contractul licitat de administrația publică locală se atribuie pentru o perioada de 5 ani, fără posibilitatea de prelungire. Așa cum spuneam, valoarea estimată, fără TVA, este de 80.124.601,38 lei, din care 38.217.979 lei veniturile totale pentru întreaga perioadă a concesiunii; 31.903.678,38 lei valoarea tuturor bunurilor care sunt puse la dispoziția concesionarului de către entitatea contractantă; iar 10.002.944 lei reprezintă valoarea investițiilor din Studiul de oportunitate.

Licitația ar fi putut fi organizată mai devreme, dar lucrurile s-au mișcat destul de greoi pe partea care ține de avizul absolut necesar al celor de la Agenția Națională a Achizițiilor Publice. Actele au fost trimise în octombrie 2018, dar abia acum a venit răspunsul.

”A fost în verificări și săptămâna trecută am primit de la ANAP acceptul. Documentația este conformă și astfel am putut să scoatem la licitație delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică. Noi am făcut toate demersurile care au ținut de noi, dar, din păcate, ANAP ne-a ținut aproape trei luni în verificări și abia acum am putut scoate la licitație”,a declarat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Ofertele pot fi depuse până în data de 4 martie 2019 și se așteaptă ca la licitație să se prezinte Complexul Energetic Hunedoara, cel care poate prelua direct acest serviciu și care la finele anului trecut dădea asigurări că se poate ocupa și de livrarea agentului termic către abonați.

În toamna anului trecut, conducerea Complexului Energetic Hunedoara dădea asigurări ca vrea să se implice cu adevărat în problema asigurării termoficării pentru Valea Jiului și spunea că se vor prezenta la licitaţia organizată de municipalitatea din Petroşani pentru delegarea distribuţiei.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Termoficare/ Serviciu de peste 80 de milioane concesionat de Primăria Petroșani

  1. Valea Jiului

    Sa se schimbe reteaua de termoficare in toata valea jiului pentru a beneficia de caldura si apa calda intreaga zona . Vrem caldura si apa calda in toata valea jiului ca stam pe un munte de carbune (huila , carbune superior) !

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Transport ilegal de lemne         322 de metri cubi de lemne expediate ilegal         Încă două cazuri de coronavirus în România         Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile