Termocentrala Mintia. Muncitorii au protestat spontan

Câteva zeci de angajați ai Termocentralei Mintia au protestat, miercuri dimineața, întrucât nu le este respectat contractul colectiv de muncă, nu au mai primit niciun leu  în plus la salariu de mai mulți ani, pe când personalul TESA are venituri incomparabil mai mari decât muncitorii, iar angajările și creșterile salariale se fac pe criterii politice. De asemenea, oamenii sunt indignați de faptul că unele persoane au plecat din firmă cu ordonanță, după care, spun ei, au fost reangajati pe salarii mai mari.  Azi s-au purtat discuții între liderii sindicali și directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.

protest mintia

Disponibilizați, cu bani în „traistă”, și reangajați după câteva luni

 Angajați ai Termocentralei Mintia sunt nemulțumiți și de faptul că unele angajări s-au făcut peste noapte, iar acele persoane au salarii mult mai mari, comparativ cu cei care lucrează aici de 20-30 de ani. „Problema este că unele persoane care au fost disponibilizate și au primit și ordonanță, în urmă cu un an, de exemplu, acum au fost reangajate la birouri cu salarii nesimțite. Nu sunt bani de salopete, de echipamente corespunzătoare, dar în același timp apar fețe noi la termocentrală. Așa ceva nu este normal”, a spus unul dintre protestatari. De asemenea, oamenii se mai plâng de faptul că mulți au făcut împrumuturi la bănci pentru a-și putea plăti cheltuielile și pentru a-și putea crește copiii, iar acum se tem pentru pentru că își pot pierde și locul de muncă, dacă lucrurile nu se vor schimba.

 

„Complexul Energetic moare în fiecare zi, câte puțin”

 După aproape două ore de discuții și negocieri între liderii Sindicatului „Muntele” și directorul Complexului Energetic Hunedoara, Aurel Niculescu s-a ajuns la concluzia că luni, în data de 26 mai vor merge la București. „Un lucru este cert. Luni dimineață ne vom întâlni cu ministrul delegat pentru Energie, Răzvan-Eugen Nicolescu. Problemele care ard, pe lângă cele expuse de angajați mai sunt și cele referitoare la mixtul energetic, adică la producția de energie pe bază de huilă să apară producția de energie pe bază de apă și să se alipească de CEH o hidrocentrală. Este singura șansă ca oamenii să își păstreze locurile de muncă. Problema este că acest Complex Energetic moare în fiecare zi, câte puțin”, a declarat Petre Nica, președintele Sindicatului „Muntele”.

 

Protestele vor continua dacă lucrurile nu se vor schimba

După ce au auzit ce s-a discutat între liderii sindicali și conducerea Complexului, angajații au spus că vor ieși din nou în stradă, dar atunci o vor face în număr mai mare. Vicepreședintele Sindicatului a mulțumit celor care au protestat. „Vedem luni care sunt rezultatele întâlnirii cu ministrul și ce se poate face. Le mulțumesc colegilor care au ieșit astăzi (ieri-n.red.) și susțin fărmarea acestui concept de mixt energetic, dar și colegilor din minerit care ne-au susținut demersul. Aș fi vrut ca și colegi din celelalte sindicate ale CEH să fie alături de noi, pentru că doar așa ne putem păstra locurile de muncă”, a precizat Cristian Iștoc, vicepreședinte al Sindicatului „Muntele”.

Comentarii FB

comentarii
3 Răspunsuri la “Termocentrala Mintia. Muncitorii au protestat spontan

 1. florin

  apropo de ce nu a ti iesit in strada inca de la primele angajari abuzive de pe vremea lui
  Bucalet, Vladu si ultimul directic asta pe care l pusera secretar de stat.
  si ce daca va dau afara si asa aveti salarii mari la cat produceti

  Răspuns
 2. florin

  mai mergeti ba si acasa, produceti la cel mai scump pret, aveti i muncitor/ la 3 birocrati, mergeti cu un singur bloc – ar trebui sa fiti de mult inchisi

  Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carduri europene de sănătate în duplicat pentru hunedoreni, din 7 februarie         APEL LA RAȚIUNE CU DEGETUL PE RANĂ. Poliţia de Patrimoniu dă în clocot         CU TRIMITERE LA VALEA JIULUI. Pactul Ecologic European, o mare provocare pentru România         Accident grav pe DN 76. BMW făcut praf de un autotren         Peste 250.000 de arbori au fost retezați de pe malul Lacului Gura Apelor, în Retezat         Hoț de portofele prins de polițiști         SCANDALUL DE PE RÂUL ALB. Magistraţii joacă bambilici cu dosarul tentativei de omor         UDMR Hunedoara, la 30 de ani de existență         ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău         ISTORIE HUNEDOREANĂ. Statuile antice salvate de familia preotului Crăciun înainte de a ajunge pe fundul Cincişului         Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier