Terenul de pe Slătinoara s-a stabilizat deocamdată, dar vin ploile

Situaţie staţionară în zona Slătinioara, acolo unde, de câteva zile, terenul a plecat la vale. Deocamdată alunecarea s-a oprit, însă situaţia s-ar putea agrava dacă va ploua zilele următoare.slatinioara

Proprietarul casei aflată cel mai aproape de zona unde terenul a plcat la vale, antrenând totodată copacii şi vegetaţia, este decis să îşi mute imobilul. Casa este locuită doar vara şi se află la nici 50 de metri de locul unde s-a înregistrat alunecarea de teren, aşa că omul vrea să salveze bătrâna locuinţă.

„Terenul s-a stabilizat, cel puţin la ora actuală. Mai sunt câteva crăpături noi în sol, dar nu s-a mai mişcat. O să solicităm o comisie tehnică formată din geologi, specialişti în construcţii şi ISU Hunedoara – adică aşa numitul grup de suport tehnic – pentru a analiza situaţia”, a declarat şeful Compartimentului de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Petroşani, Ioan Bunea. Acesta a precizat că zona este în permanenţă monitorizată şi, până acum terenul a alunecat aproape un metru.

Reamintim că la începutul acestei luni pe strada Slătinioara din Petroşani terenul a început să plece la vale şi pune în pericol mai multe case aflate în această zonă. Cea mai apropiată casă se află la o distanţă de 40 – 50 de metri şi este nelocuită. În apropiere, însă, mai sunt alte 4 imobile, dintre care una la aproximativ 100 de metri. În acea zonă au mai fost, în trecut, alunecări ale terenului argilos, care se feliază. Acum a fost iniţial o scufundare, spun cei de la protecţia Civilă, dar presiunea care s-a creat a împins valul de pământ în jos şi a antrenat şi vegetaţia. Mişcarea este foarte lentă, dar, dacă va fi nevoie, populaţia va fi evacuată de urgenţă.

Cât priveşte cauzele alunecării de teren, acestea pot fi stabilite doar de specialişti, însă nu sunt excluse golurile din subteran, apărute ca urmare a activităţii extractive.

Pe de altă parte, Ioan Bunea a precizat – în general – că, dacă oamenii au încheiat poliţie de asigurare pentru locuinţe, pentru a putea beneficia de prima de asigurare trebuie să anunţe incidentul imediat la 112.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
(P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit         Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor