Terenul de pe Slătinoara s-a stabilizat deocamdată, dar vin ploile

Situaţie staţionară în zona Slătinioara, acolo unde, de câteva zile, terenul a plecat la vale. Deocamdată alunecarea s-a oprit, însă situaţia s-ar putea agrava dacă va ploua zilele următoare.slatinioara

Proprietarul casei aflată cel mai aproape de zona unde terenul a plcat la vale, antrenând totodată copacii şi vegetaţia, este decis să îşi mute imobilul. Casa este locuită doar vara şi se află la nici 50 de metri de locul unde s-a înregistrat alunecarea de teren, aşa că omul vrea să salveze bătrâna locuinţă.

„Terenul s-a stabilizat, cel puţin la ora actuală. Mai sunt câteva crăpături noi în sol, dar nu s-a mai mişcat. O să solicităm o comisie tehnică formată din geologi, specialişti în construcţii şi ISU Hunedoara – adică aşa numitul grup de suport tehnic – pentru a analiza situaţia”, a declarat şeful Compartimentului de Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Petroşani, Ioan Bunea. Acesta a precizat că zona este în permanenţă monitorizată şi, până acum terenul a alunecat aproape un metru.

Reamintim că la începutul acestei luni pe strada Slătinioara din Petroşani terenul a început să plece la vale şi pune în pericol mai multe case aflate în această zonă. Cea mai apropiată casă se află la o distanţă de 40 – 50 de metri şi este nelocuită. În apropiere, însă, mai sunt alte 4 imobile, dintre care una la aproximativ 100 de metri. În acea zonă au mai fost, în trecut, alunecări ale terenului argilos, care se feliază. Acum a fost iniţial o scufundare, spun cei de la protecţia Civilă, dar presiunea care s-a creat a împins valul de pământ în jos şi a antrenat şi vegetaţia. Mişcarea este foarte lentă, dar, dacă va fi nevoie, populaţia va fi evacuată de urgenţă.

Cât priveşte cauzele alunecării de teren, acestea pot fi stabilite doar de specialişti, însă nu sunt excluse golurile din subteran, apărute ca urmare a activităţii extractive.

Pe de altă parte, Ioan Bunea a precizat – în general – că, dacă oamenii au încheiat poliţie de asigurare pentru locuinţe, pentru a putea beneficia de prima de asigurare trebuie să anunţe incidentul imediat la 112.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara