Teatrul de Artă Deva a intrat în noua stagiune cu două spectacole de poveste

„Fotograful Unirii” ( spectacol de Denis Dinulescu, regia Mihai Panaitescu) şi „Stradivarius Music Nights” au deschis seria evenimentelor culturale oferite de Teatru de Artă Deva, o instituţie culturală ce surprinde publicul cu noi provocări

 

Teatrul de Artă Deva revine, după festivalul Hunedoara Lirica, cu un mini-festivalul de înaltă ţinută artistică: „Stradivarius Music Nights by the Castle”, un eveniment ce urma saă se ţină, pe parcursul a trei seri (27, 28 şi 29 august 2018), la Castelul Corvinilor, însă a fost găzduit de Sala Mare a Teatrului de Artă Deva, în prima seară, din cauza vremii nefavorabile.

Din culisele Teatrului de Artă

Începe o nouă stagiune pentru echipa Teatrului de Arta Deva, o echipă în care se regăsesc noi colaboratorii, tineri absolvenţi ai Facultăţii de Arte – Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Sunt creativi, cu multă poftă de lucru, într-o echipă în care se întrepătrunde experienţa şi maturitatea cu optimismul şi dorinţa de confirmare. Ce urmează?  „Trei spectacole noi se află momentan în repetiţii: „Şantaj” de Ludmila Razumovskaia în regia lui Cosmin Crețu, (cu premiera pe data de 7 septembrie), „Ultima dorinţă” de Cristina Cozma (piesa anului 2016 nominalizata la UNITER), regia şi scenografia Mihai Panaitescu – în care veţi avea ocazia să o vedeţi pe cunoscuta actriţă Ioana Crăciunescu alaturi de Codrina Pricopoaie şi Andreea Pascu, iar ineditul acestui spectacol este legat de faptul că va fi jucat în două limbi, română şi franceză. Intenţionam în stagiunea 2018-2019 să itineram „Ultima dorinţă” la Paris şi în cele două oraşe înfrăţite cu Deva – Arras şi Chebourg Octeville”, ne mărturiseşte Mihai Panaitescu, directorul Teatrului de Artă Deva.

Prima provocare: „Şantaj”

Stagiunea 2018-2019 la Teatrul de Arta Deva se deschide în data de 7 septembrie cu premiera piesei „Şantaj„ regia Cosmin Crețu. „A devenit astăzi o idee axiomatică cea conform căreia investiţia cea mai sănătoasă în România ar trebui să fie cea în educaţie. Dar, chiar dacă ea ar trebui convertită în zero-uri ataşate bugetului educaţiei, există un aspect de neuitat: educaţia NU înseamnă numai materii curriculare, iar şcoala nu trebuie să fie exclusiv spaţiul de predare a acestora. Ci mult mai mult de atât – unul în care ideile, comportamentele și principiile de viață să stea mai presus decât ideea de note, teze sau evaluări. „Nu există educație, există doar exemplu personal” spunea, cândva marele Gheorghe Țițeica. Iar spectacolul nostru aduce cinci asemenea exemple, adresându-se tineretului, dar și celor care le lasă această lume moștenire. Toți, uniți în jurul unei idei: CÂT DE DEPARTE SE POATE AJUNGE PENTRU O NOTĂ LA BACALAUREAT?”, ne aruncă provocarea regizorul Cosmin Crețu. Iată şi distribuţia: Roxana Olsanschi, Laurentiu Lungu, Bulgac Viorica, Cretu Theodor, Alecsandru Aurelian Răducu, Bunea Edgar. (Pret Bilet 30 lei / 15 lei cu reducere)

Scurt bilanţ pe repede-înapoi

Pe parcursul anului 2018, Teatrul de Arta Deva a prezentat publicului şapte premiere, în 53 de spectacole şi a participat la patru festivaluri profesioniste. De asemenea, în perioada mai – iulie 2018, Teatrul de Arta Deva a reuşit performanţa (deloc neglijabilă) de a organiza două festivaluri, unul de teatru profesionist şi al doilea de muzică clasică, evenimente culturale în care s-au exprimat peste 500 de artişti din 14 ţări.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 + 20 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști