TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL

Teatrul de Artă Deva vă invită, în data de 4 martie, ora 19, la cea de-a treia premieră din 2020! Propunerea echipei teatrului este piesa „Infernul„ după Jean Paul Sartre, în regia lui Daniel Bucur, regizor aflat – şi domnia sa, la cea de-a treia colaborare cu Teatrul devean.

Colaborarea Teatrului de Artă Deva cu regizorul Daniel Bucur a început anul trecut, când acesta a semnat regia producţiei „Cafeaua domnului ministru” (cu Constantin Cotimanis, Iulia Dumintru și Ada Dumitru), producţie ce s-a bucurat de mare succes, iar în toamna anului 2019 a “recidivat” prin spectacolul „Și cu violoncelul ce facem” (cu Magda Catone. Andreea Pascu și Mihai Panaitescu).

O companie infernală. Pe veci!

Despre cea de a treia propunere ne strecoară câteva informaţii regizorul Daniel Bucur, care întredeschide pentru cititorii ZIARUL Hunedoreanului uşa ferecată a iadului. „INFERNUL este o adaptare după piesa filozofică CU UȘILE ÎNCHISE a lui Jean Paul Sartre, scrisă în 1943 şi reprezentată la Paris pentru prima dată în 1944. Această piesă este reprezentativă pentru existenţialism, o mişcare literară de la începutul secolului XX în care fiinţa umană este definită prin gesturile şi non-gesturile sale. Trei personaje se întâlnesc după moarte în aceeaşi încăpere. Sunt Gar – jurnalist, Inès – angajată la poştă şi Ella – o bogată şi mondenă doamnă. Cei trei nu s-au văzut înainte şi nu se cunosc, provenind din medii foarte diferite. Mai mult decât atât, nici măcar nu împărtăşesc aceleaşi credinţe sau aceleaşi gusturi. În acest spaţiu închis se va desfăşura un adevărat proces în care fiecare dintre cele trei personaje judecă şi este judecat pentru faptele reprobabile care întunecă existenţa fiecăruia. În acest INFERN nu există nici călău, nici instrumente de tortură fizică, pentru că „Infernul sunt ceilalţi”, spune regizorul Daniel Bucur.

EXTRA

Merită fiecare bănuţ

Distribuţia: Eugen Pădureanu, Ioana Cojocărescu, Viorica Bulgac şi Diana Roșca. Biletele s-au pus în vânzare online pe Eventbook.ro şi la Agenţia Teatrală din Deva. Preţul biletului este de doar 30 lei pentru adulţi şi 15 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari

DECLARAŢIE

“Sperăm ca publicul devean să răspundă provocării şi să participe în număr cât mai mare la “judecată”. Noi vom fi mereu aici, pentru dumneavoastră! Respectă-te, deci vino la teatru!”

Mihai Panaitescu

director Teatrul de Artă Deva

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece − treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Numărul pacienților decedați în județul Hunedoara, care au fost diagnosticați cu Covid 19, a ajuns la 16         REAL TIME – SINE DIE! Judeţul Hunedoara, incapabil să testeze Covid – 19 cu două aparate în dotare         Starea de Urgență prelungită cu o lună în România         Viorel Demean, șeful ISU Hunedoara, a fost externat din spital         Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei