TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL

Teatrul de Artă Deva vă invită, în data de 4 martie, ora 19, la cea de-a treia premieră din 2020! Propunerea echipei teatrului este piesa „Infernul„ după Jean Paul Sartre, în regia lui Daniel Bucur, regizor aflat – şi domnia sa, la cea de-a treia colaborare cu Teatrul devean.

Colaborarea Teatrului de Artă Deva cu regizorul Daniel Bucur a început anul trecut, când acesta a semnat regia producţiei „Cafeaua domnului ministru” (cu Constantin Cotimanis, Iulia Dumintru și Ada Dumitru), producţie ce s-a bucurat de mare succes, iar în toamna anului 2019 a “recidivat” prin spectacolul „Și cu violoncelul ce facem” (cu Magda Catone. Andreea Pascu și Mihai Panaitescu).

O companie infernală. Pe veci!

Despre cea de a treia propunere ne strecoară câteva informaţii regizorul Daniel Bucur, care întredeschide pentru cititorii ZIARUL Hunedoreanului uşa ferecată a iadului. „INFERNUL este o adaptare după piesa filozofică CU UȘILE ÎNCHISE a lui Jean Paul Sartre, scrisă în 1943 şi reprezentată la Paris pentru prima dată în 1944. Această piesă este reprezentativă pentru existenţialism, o mişcare literară de la începutul secolului XX în care fiinţa umană este definită prin gesturile şi non-gesturile sale. Trei personaje se întâlnesc după moarte în aceeaşi încăpere. Sunt Gar – jurnalist, Inès – angajată la poştă şi Ella – o bogată şi mondenă doamnă. Cei trei nu s-au văzut înainte şi nu se cunosc, provenind din medii foarte diferite. Mai mult decât atât, nici măcar nu împărtăşesc aceleaşi credinţe sau aceleaşi gusturi. În acest spaţiu închis se va desfăşura un adevărat proces în care fiecare dintre cele trei personaje judecă şi este judecat pentru faptele reprobabile care întunecă existenţa fiecăruia. În acest INFERN nu există nici călău, nici instrumente de tortură fizică, pentru că „Infernul sunt ceilalţi”, spune regizorul Daniel Bucur.

EXTRA

Merită fiecare bănuţ

Distribuţia: Eugen Pădureanu, Ioana Cojocărescu, Viorica Bulgac şi Diana Roșca. Biletele s-au pus în vânzare online pe Eventbook.ro şi la Agenţia Teatrală din Deva. Preţul biletului este de doar 30 lei pentru adulţi şi 15 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari

DECLARAŢIE

“Sperăm ca publicul devean să răspundă provocării şi să participe în număr cât mai mare la “judecată”. Noi vom fi mereu aici, pentru dumneavoastră! Respectă-te, deci vino la teatru!”

Mihai Panaitescu

director Teatrul de Artă Deva

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi + unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva         Controale ITM Hunedoara în perioada 27 iulie – 2 august 2020         Proiectul tehnic al construcției unui traseu pentru bicicliști în Deva, scos la licitație publică         Un turist și-a dat ultima suflare pe munte, în Masivul Parâng         Mircea Moloț: „Am îndrăgit mereu Țara Hațegului”         Profesori condamnați pentru purtare abuzivă față de elevi         Șase turiști rătăciți în Masivul Retezat         Accident la intrare în Hațeg. Manevra inconștientă a unui tânăr         INTERVIU. Cristian Coroiescu, candidat ALDE la Primăria Călan: În acest moment legat de Călan ne lovim de expresia “nu avem”         Cioban rănit de un urs, în Retezatul Mic         Motociclist fără permis mort într-un accident. Avea doar 21 de ani         Tânăr prins băut la volan pe un bulevard din Deva         Angajat al CJ Hunedoara, diagnosticat cu Covid 19. Ce măsuri au fost luate în instituție         Povestea celei mai bogate mine de fier, exploatarea de la Ghelari         Un nou restaurat se deschide la Orăștie – „Curtea leilor”         Se lucrează pe Autostrada A1, în zona Orăștie         Șoseaua Deva – Lugoj, în lucru. Se montează parapete de beton în zona Coșava – Coșevița