ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău

În prezent în Complexul Energetic Hunedoara (CEH) sunt incluse exploatările de huilă, pe producție, de la Livezeni și Vulcan, minele de la Lonea și Lupeni, aflate pe program de închidre, o socieatea internă de prestări sevicii între unitățile din Valea Jiului, precum și Termocentalelele de la Paroșeni și Mintia. 

Un document al Ministerului Energiei (ME) arată că importanța în Sistemul Energetic Național a ajuns doar la ceva mai mult  un procent.

Mai mult se stă decât se lucrează

Acest lucru reiese din documentele oficiale ale ME, deși, la începuturi, erau alte planuri. “Complexul asigură aproximativ 2% din producţia de energie electrică a României, având o putere instalată existentă de 1.225 MW şi fiind singurul mare producător de energie electrică din zona de centru şi nord-vest a ţării”, se arăta în actul de înființare al CEH. Acum, însă, situația este mult schimbată. Conform datelor oficiale, 2019 a fost anul în care Termocentrala Paroșeni a fost mai mult oprită, funcționând, practic, doar două din cele douăsprezece. Tot anul trecut, Termocentrala Mintia a funcționat majoritar cu un corp cazan, fiind puține momentele în care producătorul de energie de lângă Deva a funcționat cu un grup întreg. Mai mult, CEH nu a putut, nici măcar să asigure serviciile de sistem cerute de Transelectrica. Numai luna trecută, compania a fost penalizată cu milioane de lei pentru neîndeplinirea obligațiilor legate de serviciile de sistem. Lipsa huilei s-a simțit pe tot parcursul anului. Cele patru unități miniere din componența CEH nu au putut asigura necesarul de huilă pentru funcționarea celor două termocentrale. La nivel sindical s-a propus separarea unităților din sudul județului, care ar urma să formeze Complexul Energetic Valea Jiului, de Termocentrala Mintia, aceasta urmând a trece în subordinea Primăriei Deva, dar fără datorii. La ora actuală în cadrul CEH lucrează 4.150 de oameni.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ