Tarife modificate pentru liberă trecere în municipiul Deva

Transportatorii care tranzitează municipiul Deva cu mașini de peste 3,5 tone vor plăti, începând de luni, 10 iunie 2019,  noi tarife pentru obţinerea autorizației de liberă trecere

 

 

Noile tarife percepute pentru eliberarea autorizației de liberă trecere în municipiul Deva au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 120/2019 care poate fi consultată pe site-ul primăriei, iar sumele încasate pentru eliberarea autorizaţiilor de acces tonaj constituie venit la bugetul local.

 

Care sunt noile taxe

 

Noile tarife sunt cuprinse între 25 de lei şi 12.000 de lei, în funcție de greutatea maximă a autovehiculelor și de perioada pentru care se solicită autorizația, astfel: pentru maşinile între 3,5 – 7,5 tone: 25 lei/vehicul (1 zi), 250 lei/vehicul (1 lună); 2.000 lei/vehicul (1 an); pentru maşinile între 7,5 – 16 tone: 50 lei/vehicul (1 zi), 500 lei/vehicul (1 lună); 3.500 lei/vehicul (1 an); pentru maşinile între 16 – 26 tone: 80 lei/vehicul (1 zi), 800 lei/vehicul (1 lună); 4.000 lei/vehicul (1 an); pentru maşinile între 26 – 40 tone: 150 lei/vehicul (1 zi), 1.500 lei/vehicul (1 lună); 6.000 lei/vehicul (1 an); pentru maşinile de peste 40 de tone: 250 lei/vehicul (1 zi), 2.500 lei/vehicul (1 lună); 12.000 lei/vehicul (1 an).

 

Modalităţi de plată

 

Autorizația de liberă trecere este obligatorie pentru toate mașinile cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone care circulă, opresc sau staţionează pe străzile din municipiul Deva. Neplata autorizaţiei de acces tonaj constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.000 de lei. „Primăria Municipiului Deva pune la dispoziția transportatorilor mai multe modalități de plată a taxei de acces tonaj: prin SMS – disponibilă doar pentru maşinile cu masa maximă cuprinsă între 3,5 – 16 tone şi doar în cazul autorizaţiilor de acces tonaj valabile pentru o zi – se face astfel: pentru maşinile între 3,5 – 7,5 tone: la numerele 7415 (Vodafone şi Telekom) şi 7515 (Orange); exemplu SMS: DEV1 număr înmatriculare; pentru maşinile între 7,5 – 16 tone: la numerele 7410 (Vodafone şi Telekom) şi 7520 (Orange); exemplu SMS: DEV4 număr înmatriculare; online, cu cardul bancar – se face accesând site-ul www.primariadeva.ro şi este disponibilă pentru toate maşinile cu masa maximă de peste 3,5 tone şi pentru toate tipurile de autorizaţii;   direct la sediul Primăriei Municipiului Deva (Piața Unirii, nr. 4, camera 24, în timpul programului de funcționare a instituției) – disponibilă pentru toate autovehiculele cu masa maximă de peste 3,5 tone şi pentru toate tipurile de autorizaţii; prin ordin de plată”, informează biroul de presă al Primăriei Deva.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă         Combinatul din Hunedoara a suspendat producția         ÎNVESTITURA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: „Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Mocăniţa Brad – Crișcior circulă de sărbători         Noua Politică Agricolă Comună trebuie să sprijine cât mai consistent tinerii fermieri         Vasilică Potecă, noul prefect al județului Hunedoara         LICEENII DE LA ARTE. Concert ce colinde la Biserica „Immaculata” din Deva         Florin Oancea: Termocentrala Mintia va avea cărbune pe toată durata iernii         „FAPTE NU VORBE!” Primarul Petroşaniului a adus (şi la propriu) cadouri pentru copii         Tineri răniți într-un accident pe DN 68 Hațeg – Caransebeș         Biciclist lovit de mașină în Deva         Bunuri contrafăcute confiscate de polițiști         Articole pirotehnice din clase interzise la comercializare către publicul larg, confiscate de poliţişti         Activitatea Poliției Locale Deva, în luna noiembrie 2019