Tarife modificate pentru liberă trecere în municipiul Deva

Transportatorii care tranzitează municipiul Deva cu mașini de peste 3,5 tone vor plăti, începând de luni, 10 iunie 2019,  noi tarife pentru obţinerea autorizației de liberă trecere

 

 

Noile tarife percepute pentru eliberarea autorizației de liberă trecere în municipiul Deva au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 120/2019 care poate fi consultată pe site-ul primăriei, iar sumele încasate pentru eliberarea autorizaţiilor de acces tonaj constituie venit la bugetul local.

 

Care sunt noile taxe

 

Noile tarife sunt cuprinse între 25 de lei şi 12.000 de lei, în funcție de greutatea maximă a autovehiculelor și de perioada pentru care se solicită autorizația, astfel: pentru maşinile între 3,5 – 7,5 tone: 25 lei/vehicul (1 zi), 250 lei/vehicul (1 lună); 2.000 lei/vehicul (1 an); pentru maşinile între 7,5 – 16 tone: 50 lei/vehicul (1 zi), 500 lei/vehicul (1 lună); 3.500 lei/vehicul (1 an); pentru maşinile între 16 – 26 tone: 80 lei/vehicul (1 zi), 800 lei/vehicul (1 lună); 4.000 lei/vehicul (1 an); pentru maşinile între 26 – 40 tone: 150 lei/vehicul (1 zi), 1.500 lei/vehicul (1 lună); 6.000 lei/vehicul (1 an); pentru maşinile de peste 40 de tone: 250 lei/vehicul (1 zi), 2.500 lei/vehicul (1 lună); 12.000 lei/vehicul (1 an).

 

Modalităţi de plată

 

Autorizația de liberă trecere este obligatorie pentru toate mașinile cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone care circulă, opresc sau staţionează pe străzile din municipiul Deva. Neplata autorizaţiei de acces tonaj constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.000 de lei. „Primăria Municipiului Deva pune la dispoziția transportatorilor mai multe modalități de plată a taxei de acces tonaj: prin SMS – disponibilă doar pentru maşinile cu masa maximă cuprinsă între 3,5 – 16 tone şi doar în cazul autorizaţiilor de acces tonaj valabile pentru o zi – se face astfel: pentru maşinile între 3,5 – 7,5 tone: la numerele 7415 (Vodafone şi Telekom) şi 7515 (Orange); exemplu SMS: DEV1 număr înmatriculare; pentru maşinile între 7,5 – 16 tone: la numerele 7410 (Vodafone şi Telekom) şi 7520 (Orange); exemplu SMS: DEV4 număr înmatriculare; online, cu cardul bancar – se face accesând site-ul www.primariadeva.ro şi este disponibilă pentru toate maşinile cu masa maximă de peste 3,5 tone şi pentru toate tipurile de autorizaţii;   direct la sediul Primăriei Municipiului Deva (Piața Unirii, nr. 4, camera 24, în timpul programului de funcționare a instituției) – disponibilă pentru toate autovehiculele cu masa maximă de peste 3,5 tone şi pentru toate tipurile de autorizaţii; prin ordin de plată”, informează biroul de presă al Primăriei Deva.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj