Tarife modificate pentru liberă trecere în municipiul Deva

Transportatorii care tranzitează municipiul Deva cu mașini de peste 3,5 tone vor plăti, începând de luni, 10 iunie 2019,  noi tarife pentru obţinerea autorizației de liberă trecere

 

 

Noile tarife percepute pentru eliberarea autorizației de liberă trecere în municipiul Deva au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 120/2019 care poate fi consultată pe site-ul primăriei, iar sumele încasate pentru eliberarea autorizaţiilor de acces tonaj constituie venit la bugetul local.

 

Care sunt noile taxe

 

Noile tarife sunt cuprinse între 25 de lei şi 12.000 de lei, în funcție de greutatea maximă a autovehiculelor și de perioada pentru care se solicită autorizația, astfel: pentru maşinile între 3,5 – 7,5 tone: 25 lei/vehicul (1 zi), 250 lei/vehicul (1 lună); 2.000 lei/vehicul (1 an); pentru maşinile între 7,5 – 16 tone: 50 lei/vehicul (1 zi), 500 lei/vehicul (1 lună); 3.500 lei/vehicul (1 an); pentru maşinile între 16 – 26 tone: 80 lei/vehicul (1 zi), 800 lei/vehicul (1 lună); 4.000 lei/vehicul (1 an); pentru maşinile între 26 – 40 tone: 150 lei/vehicul (1 zi), 1.500 lei/vehicul (1 lună); 6.000 lei/vehicul (1 an); pentru maşinile de peste 40 de tone: 250 lei/vehicul (1 zi), 2.500 lei/vehicul (1 lună); 12.000 lei/vehicul (1 an).

 

Modalităţi de plată

 

Autorizația de liberă trecere este obligatorie pentru toate mașinile cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone care circulă, opresc sau staţionează pe străzile din municipiul Deva. Neplata autorizaţiei de acces tonaj constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.000 de lei. „Primăria Municipiului Deva pune la dispoziția transportatorilor mai multe modalități de plată a taxei de acces tonaj: prin SMS – disponibilă doar pentru maşinile cu masa maximă cuprinsă între 3,5 – 16 tone şi doar în cazul autorizaţiilor de acces tonaj valabile pentru o zi – se face astfel: pentru maşinile între 3,5 – 7,5 tone: la numerele 7415 (Vodafone şi Telekom) şi 7515 (Orange); exemplu SMS: DEV1 număr înmatriculare; pentru maşinile între 7,5 – 16 tone: la numerele 7410 (Vodafone şi Telekom) şi 7520 (Orange); exemplu SMS: DEV4 număr înmatriculare; online, cu cardul bancar – se face accesând site-ul www.primariadeva.ro şi este disponibilă pentru toate maşinile cu masa maximă de peste 3,5 tone şi pentru toate tipurile de autorizaţii;   direct la sediul Primăriei Municipiului Deva (Piața Unirii, nr. 4, camera 24, în timpul programului de funcționare a instituției) – disponibilă pentru toate autovehiculele cu masa maximă de peste 3,5 tone şi pentru toate tipurile de autorizaţii; prin ordin de plată”, informează biroul de presă al Primăriei Deva.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Peste 3.000 de tone de păcură vor încălzi municipiul Brad         Drumul spre cetatea dacică Piatra Roșie a fost asfaltat         Șase medii 10 în județ, la Evaluarea Națională         ATENŢIONARE PENTRU ȘOFERI. Traficul rutier va fi închis în weekend pe strada Hărăului         PRIMARUL DEVEI: „Susțin necondiționat orice demers menit a salva Termocentrala Mintia de la închidere!”         Program prelungit la “Paşapoarte”, doar dacă se impune         Ziua comunei Râu de Mori         Sărbătoarea Sânzienelor, păstrată în satele din Munții Orăștiei         Lansarea implementării proiectului: „Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuințe M1 – Aleea Crizantemelor din municipiul Deva“, cod SMIS 117069         Podul verde al Autostrăzii Lugoj – Deva, din ce în ce mai animat         Un adolescent în vârstă de 16 ani a distrus trei autoturisme         Afacerea unui contrabandist pusă pe butuci         Tragedie pe calea ferată, în stația Aurel Vlaicu. A murit o copilă de opt ani         Furtună violentă în Hunedoara – VIDEO         Nedeie în Ținutul Pădurenilor. Cea mai frumoasă sărbătoare a pădurenilor a animat satul Lelese         Cuplul criminal care a jefuit o casă de amanet din Hunedoara scapă de condamnare. Procesul va fi reluat         Bărbat tâlhărit pe o alee din Deva         Tânăr acuzat de tâlhărie         Accident rutier pe șoseaua Hațeg – Hunedoara         Zona de agrement Râușor va avea rețea de apă și canalizare