Tânărul care a ucis o adolescentă într-un accident pe trecerea de pietoni a primit sentința definitivă

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul tânărului de 18 ani care a ucis o adolescentă într-un accident rutier petrecut pe o trecere de pietoni.

În procesul judecat pe fond, la Judecătoria Hunedoara, Alexandru Manciulea a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. Prin sentinţa definitivă, tânărul a rămas cu aceeaşi pedeapsă, însă daunele pe care va trebui să le achite familiilor victimei au fost majorate, de la 15.000 de euro la 40.000 de euro către mama adolescentei ucisă, de la 15.000 de euro la 40.000 de euro către tatăl acesteia, de la 10.000 de euro la 15.000 de euro către fratele acesteia şi de la 5.000 de  euro la 10.000 de euro către bunica victimei. Sentinşa este definitivă.

 

Potrivit anchetatorilor, „în data de 28 ianuarie 2015 în jurul orelor 18:45 inculpatul în vârstă de 18 ani s-a deplasat fiind la volanul autoturismului pe direcţia de mers PECO (Liceul nr. 2) – Casa vânătorului având în autoturism ca pasager pe martorul P. A. care ocupa locul din faţă dreapta. Când inculpatul a ajuns în zona marcajului Trecere pentru  pietoni, semnalizat şi prin indicatorul rutier din dreptul blocului nr. 6, din cauza neatenţiei  nu a observat că pe marcajul pietonal se afla în traversare victima în vârstă de în vârstă de 17 ani, ce se angajase în traversarea  străzii din partea stângă spre partea dreaptă a sensului de mers PECO – Casa Vânătorului pe care a surprins-o şi lovit-o cu partea dreapta faţă a autoturismului accidentând-o  mortal”.

 

La Judecătoria Hunedoara, Alexandru Manciulea a recunoscut fapta aşa cum aceasta a fost reţinută în actul de sesizare al instanţei şi-a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi, se arată în motivarea prezentată de magistraţi, astfel că a beneficiat de o reducere a pedepsei pe care ar fi primit-o dacă era găsit vinovat, însă nu recunoştea acuzaţiile.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara