Tânără sechestrată de un recidivist într-un apartament din Hunedoara. A fost salvată miraculos din „casa terorii”

Părintele unei fete de 19 ani, din Hunedoara a sunat, joi, în jurul orei 12, la Serviciul de urgențe 112 pentru a reclama că fiica sa de 19 ani, a fost sechestrată într-un apartament din Hunedoara. Cu o seară în urmă, tânăra a fost împreună cu prietenele sale la un local din municipiu.

Tatălfetei le-a cerut ajutorul polițiștilor după ce a fost anunțat telefonic de o prietenă a fiicei sale despre faptul că aceasta este ținută împotriva voinței sale într-o locuință de pe raza municipiului Hunedoara de un bărbat care s-ar fi oferit sa o conducă acasă, cu un taxi.

„Polițiștii s-au deplasat în cel mai scurt timp la locuința bărbatului respectiv, pe care l-au identificat în persoana unui hunedorean în vârstă de 48 de ani și au reușit să o elibereze pe tânără. Polițiștii au stabilit că aceasta a fost sechestrată în locuința bărbatului, unde a fost condusă de acesta cu un taximetru, în dimineața zilei de 24 septembrie 2021, în jurul orei 08.00, și ținută împotriva voinței sale. Tânăra, care se pare ca se afla sub influența alcoolului, a încercat să se împotrivească în momentul în care și-a dat seama că va fi dusă la locuința bărbatului. Ea prezenta urme de violență pe suprafața corpului, motiv pentru care a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din Hunedoara, pentru îngrijiri de specialitate”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Suspectul, care este recidivist, a fost condus la sediul Poliției municipiului Hunedoara și este anchetat penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe și tentativă de viol.

„Polițiștii au stabilit faptul că persoana vătămată a refuzat să intre în interiorul locuinței bărbatului, context în care acesta a exercitat acte de violență asupra sa, conducând-o împotriva voinței sale în locuință, unde a încercat să întrețină raporturi sexuale cu aceasta, însă nu a reușit întrucât persoana vătămată s-a împotrivit și a reușit să solicite prin mesaje ajutorul unei prietene, care i-a alertat părinții tinerei, iar aceștia au sesizat Poliția. Ca urmare a intervenției la fața locului a polițiștilor, activitatea infracțională a bărbatului a fost stopată, iar fapta de viol nu a avut loc, a informat Bogdan Nițu.

Barbatul de 48 de ani a fost încătușat și condus la sediul Politiei, iar victima eliberată din locuința acestuia.
„În urma exercitării actelor de violență, victima a suferit leziuni care necesită, pentru vindecare, aproximativ 18-19 zile de îngrijiri medicale. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Deva și va fi prezentat magistraților Judecătoriei Hunedoara, în vederea luării măsurilor legale”, a precizat reprezentantul IPJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului