Tânăr reținut de polițiști pentru contrabandă cu arme și muniție

983

Un tânăr de 32 de ani, care locuia fără forme legale în Vulcan, a fost reținut de polițiști și este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată. În urma perchezițiilor efectuate, luni, la locuinţele folosite de acesta au fost găsite arme şi muniţie deţinute ilegal.

„Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Hunedoara, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, la adrese din Valea Jiului. Poliţiştii au identificat aici două pistoale cu glonț şi mai multe componente de arme de diferite tipuri (peste 500 de elemente de muniție constând în cartușe de diferite calibre, tuburi de cartușe și capse de inițiere), precum și două elemente de muniție tip grenade. Armele şi muniţia deţinute ilegale au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Armele, componentele de arme și elementele de muniție găsite la percheziție ar fi fost introduse ilegal în țară în perioada octombrie – noiembrie 2021, de către bărbat, fără a fi declarate organelor vamale și erau deținute fără drept de acesta.

Tânărul a fost reținut preventiv pentru 24 de ore și urmează a fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, în vederea luării măsurilor preventive.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.