Tânăr judecat după ce a bătut crunt un polițist

Ciprian Chiș (29 de ani) a ajuns în arest preventiv și va fi judecat pentru ultraj și distrugere după ce a bătut crunt un polițist și a produs pagube într-o sală de jocuri din Brad. Scandalul provocat de tânăr a avut loc în seara de 24 iunie, iar victima sa a fost un bărbat de 55 de ani, ajutor de șef de post în comuna Baia de Criș.

Ciprian Chiș a intrat în local în jurul orei 23:30, împreună cu fratele său și doi prieteni, după ce consumase aproape jumătate de litru de țuică și patru litri de bere. A comandat încă patru pahare de cognac, supărat pentru că îi fusese suspendat permisul de conducere. L-a observat pe polițistul care se afla în timpul său liber și privea meciul și s-a îndreptat spre el.

„Inculpatul a încercat să discute cu persoana vătămată, care l-a evitat, a intrat în grupul sanitar, iar când a ieșit și s-a îndreptat spre bar, inculpatul l-a urmat și i s-a adresat: „Comisare, ai mai fost la pescuit?”. Acesta i-a răspuns afirmativ. La câteva secunde, tânărul i-a reproșat persoanei vătămate că l-a dus la Zam, în urmă cu câțiva ani, referindu-se la intervenția din data de 24 decembrie 2012, după care a dat cu pumnul, vrând să îl lovească în față, însă persoana vătămată s-a ferit și a fost atins în regiunea umărului stâng. Apoi l-a mai lovit o dată, cu podul palmei peste față, unde zona s-a înroșit. Au intervenit martorii care au încercat să-l imobilizeze pe inculpat, însă acesta l-a lovit și pe unul dintre cu pumnul în față. A vrut să-l lovească și pe un alt bărbat, dar nu a reușit. Inculpatul declară că a lovit și alte persoane, deoarece încercau să îl oprească să îl lovească pe polițist și el voia să scape de ei, pentru a-și îndeplini țelul, respectiv pentru a se răzbuna pe polițist. Inculpatul a mai declarat: „…eu eram foarte nervos, astfel că oricine se afla în fața mea eu loveam …, pentru că vroiam să rezolv problema…” Agentul de pază a reușit să-l scoată afară din local pe inculpat, după care acesta a revenit, în bustul gol, a mers direct la persoana vătămată și i-a aplicat, din nou, mai multe lovituri cu pumnul, în zona capului, apoi a luat din vitrina frigorifică o sticlă de suc, a spart-o de masă și a pus ciobul la gâtul persoanei vătămate, i-a spus că dacă nu-l ascultă și face vreo mișcare greșită, dacă opune rezistență, îi taie gâtul, l-a prins de tricou cu o mână și l-a tras afară din local, iar pe trotuar a aruncat ciobul de sticlă. Gestul amenințător al inculpatului a generat temere persoanei vătămate, că poate fi tăiat și panică în rândul persoanelor care mai erau în local”, se arată în dosar.
Polițistul nu a ripostat la agresiunea exercitată asupra sa. A încercat să-l evite pe tânăr, să iasă din local, însă acesta era agitat, gesticula, urla, profera amenințări cu moartea. În cele din urmă ajutorul de șef de post a reușit să iasă din local, cu sprijinul altor clienți. Agresorul său a distrus apoi ușa sălii de jocuri și a spart mai multe geamuri. În cele din urmă a fost oprit de un echipaj de poliție sosit la fața locului, a fost reținut și arestat preventiv.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului