Tânăr de 17 ani pedepsit după ce a agresat un polițist local din Deva

3998

Un tânăr de 17 ani a fost condamnat de Judecătoria Deva, pentru ultraj, la măsura educativă a asistrăzii zilnice pe o durată de patru luni, după ce a lovit cu pumnul în figură un polițist local.

Agresiunea a avut loc anul trecut, în fața unui cămin de pe Strada Mărăști, din Deva. Un echipaj al Poliției Locale a fost chemat la fața locului, fiind sesizat prin Dispeceratul Poliției Locale că mai multe persoane consumă într-un parc alcool și substanțe halucinogene. Polițiștii locali ajuns la fața locului au solicitat unor tineri să se legitimeze, însă adolescentul a refuzat acest lucru și a plecat înjurându-i.

„În acest context, polițiștii locali s-au deplasat la Căminul nr. 1, parter, unde dintr-o cameră a ieșit mama inculpatului, care întrucât a refuzat să se legitimeze, polițiștii locali s-au hotărât să o sancționeze contravențional, motiv pentru care s-au deplasat la autospecială pentru a întocmi procesul verbal de constatare a contravenției. Între timp, inculpatul a ieșit din locuință și s-a deplasat la un magazin din apropiere de unde a cumpărat o sticlă de bere, după care a revenit în zonă, s-a apropiat de autospecială și a început să le adreseze polițiștilor locali injurii și expresii jignitoare”, se arată în dosar.

Unul dintre polițiștii locali a încercat să-l conducă pe adolescent la autospecială pentru a-l aduce la sediul Poliției locale, moment în care acesta a devenit agresiv și l-a lovit cu pumnul în zona feței pe polițist.

„Imediat, polițistul local, folosind spray-ul din dotare, a reușit să-l imobilizeze și să-l încătușeze pe inculpat după care l-a condus la sediul Poliției Municipiului Deva unde ofițerul de serviciu, întrucât inculpatul acuza dureri din cauza spray-ului, le-a indicat să-l transporte la Spitalul Județean de Urgență Deva. După ce inculpatul a fost consultat, polițiștii locali l-au legitimat, iar ulterior acesta s-a deplasat la domiciliul său. Urmare a loviturii, persoana vătămată a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale. Fiind audiat, inculpatul nu a dorit să dea nicio declarație, prevalându- se de dreptul la tăcere”, arată anchetatorii.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.