Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”

Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la 4 ani și 5 luni de închisoare pe Adrian Bofan (34 de ani), din Lupeni, acuzat de trafic internațional de droguri. Tânărul își propusese să facă avere din vânzarea de droguri achiziționate pe rețeaua „Darknet”. Cele șase colete cu substanțe interzise comandate de acesta pentru a fi distribuite consumatorilor din Valea Jiului au fost interceptate de autorități.

În perioada iulie 2018 – martie 2019, arată procurorii, Andrei Bofan a comandat din Germania, prin intermediul rețelei darknet, 5 colete, reținute de organele judiciare, colete care conțineau droguri de mare risc, respectiv 301 comprimate MDMA, 10 doze LSD, 116,6 grame substanță care conține MDMA și amfetamină. În aceeași perioadă a mai comandat prin intermediul rețelei darknet, în 5 rânduri, droguri de mare risc, în vederea comercializării, și a deținut, în vederea comercializării, cantitățile de 500 grame cannabis și 50 pastile MDMA – ectasy, din Timișoara, respectiv cantitatea de 200 grame rezină de cannabis. De asemenea, Bofan a oferit și comercializat, în mod repetat, cu prețuri cuprinse între 35 și 40 lei/gram drogurile de risc și de mare risc unor consumatori din Valea Jiului. în cursul lunii februarie 2019, a mai comandat din Germania, prin intermediul rețelei darknet, un colet, reținut de organele judiciare, care conținea 103,4 grame de hașiș.

Droguri comandate prin „darknet”

Un vecin, cosumator de droguri, i-a spus inculpatului că poate să-și comande personal droguri de pe internet și i-a arătat pe telefon aplicațiile pe care el le folosea pentru a comanda droguri de risc și de mare risc.

„Inculpatul a văzut că acele comenzi se realizau prin intermediul rețelei darknet, unde erau afișate și prețurile la care putea să achiziționeze drogurile, respectiv 1 sau 2 euro / gram sau comprimat, în funcție de cantitatea comandată. Inculpatul Bofan și-a dat seama că poate să câștige bani în mod facil din comercializarea ulterioară a drogurilor comandate prin intermediul acestei rețele pe piața de profil din zona Văii Jiului și i-a solicitat vecinului său să îi instaleze aplicațiile necesare accesării rețelei darknet și a intrat în posesia mai multor link-uri necesare lansării acestor comenzi, devenind utilizator pe fiecare dintre aceste piețe. Deoarece plata produselor comandate prin intermediul rețelei darknet se făcea cu monede virtuale bitcoin, inculpatul Bofan i-a dat vecinului său suma de 1.500 lei pentru a achiziționa moneda virtuală, după care, în cursul lunii iulie 2018, inculpatul, a comandat din Germania primul colet cu 101 comprimate MDMA și 10 LSD-trips, de pe telefonul personal. Plicul poștal a fost interceptat la un control efectuat în Centrul Operațional Poștal al Aeroportului Frankfurt am Main”, arătau anchetatorii.

Deși primul colet cu droguri a fost interceptat, Bofan a continuat să lanseze comenzi pe darknet. Și următoarele două colete comandate de interlop au fost însă interceptate. În speranța căîși va recupera investiția, Bofan a mai lansat trei comenzi prin intermediul rețelei darknet, în perioada ianuarie – februarie 2019, pentru care a plătit suma de aproximativ 1.500 lei, convertită de asemenea în moneda virtuală bitcoin. „Din declarația inculpatului a rezultat faptul că ultima comandă a fost de substanțe cu efecte psihoactive, deoarece a aflat din mediul consumatorilor din zonă că acest gen de substanțe se vând foarte bine în zona Văii Jiului”, se arată în dosar. Și aceste trei colete au fost interceptate de organele de poliție judiciară.

Bofan a fost prins în urma unui flagrant, organizat de DIICOT în luna martie, în timp ce primea ultimul colet, la Oficiul Poștal din Lupeni.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei