Tânăr condamnat pentru o crimă comisă la beție, de ziua lui

397

Magistrații Tribunalului Hunedoara l-au condamnat la 11 ani și patru luni de închisoare pe Emanuel Boldijar, un bărbat de 29 de ani, din Hunedoara, acuzat că și-a ucis vecinul în bătaie. Sentința nu este definitivă și a fost contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit rechizitoriului, Emanuel Cristi Boldijar și victima sa, în vârstă de 60 de ani, erau vecini într-un bloc din Hunedoara. În seara de 29 septembrie 2020, aniversându-și ziua de naștere, Boldijar a consumat alcool de unul singur, în apartamentul unor vecini. După miezul nopții aceștia l-au trimis acasă. La plecare, însă, tânărul și-a întâlnit victima pe holul blocului și i-a propus să bea împreună, întrucât își sărbătorea ziua de naștere, propunere pe care bărbatul de 60 de ani, aflat și el în stare de ebrietate, a acceptat-o.

„Pe fondul consumului de alcool, între inculpat și victimă a survenit un conflict spontan, care a degenerat. Astfel, inculpatul a lovit victima în mod repetat, la nivelul feței și al corpului, cu obiecte dure, unele alungite, găsite în locuința victimei, iar după ce victima a căzut pe podeaua locuinței ca urmare a loviturilor aplicate, inculpatul a continuat să o lovească cu picioarele, regiunea facio-cervicală a victimei fiind comprimată între piciorul inculpatului și podeaua locuinței”, se arată în rechizitoriu.

După încetarea agresiunii, în jurul orelor 3.30, Boldijar a abandonat victima și a părăsit apartamentul acestuia în fugă, îndreptându-se spre locuința sa.

A doua zi dimineaţa, cadavrul victimei a fost descoperit de vecini. Bărbatul era desfigurat şi prezenta numeroase urme de violenţă pe trup. Capul i-ar fi fost strivit între două corpuri dure, iar moartea s-a datorat unei asfixii mecanice produse în urma strivirii pieptului şi gâtului. De asemenea, corpul prezenta răni produse în urma lovirii cu un corp dur, cel mai probabil o bâtă. La scurt timp, anchetatorii au efectuat percheziţii la domiciliul tânărului şi au ridicat mai multe probe, pe care s-ar afla urme de sânge. Boldijar a fost reţinut de procurori, însă nu a recunoscut crima. În faţa instanţei a solicitat să fie lăsat în libertate.

În 2018, tânărul a mai fost condamnat de Judecătoria Hunedoara, la un an și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru refuzul recoltării de probe biologice, după ce s-a urcat băut la volanului unui autoturism BMW şi a fost oprit de un echipaj de Poliţie pe o stradă din Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *