Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara

Curtea de Apel Alba Iulia a decis condamnarea defintivă la trei ani de închisoare a lui Octavian Horbaş, un tânăr de 23 de ani, din Hunedoara, judecat pentru tâlhărie. Horbaş, cu antecedente penale, a fost arestat preventiv din luna iunie, la câteva zile după ce a tâlhărit un elev în Parcul Tineretului din Hunedoara. Recidivistul se întorsese din Germania, unde timp de trei ani îşi câştigase existenţa din cerşit şi furat, iar în Hunedoara a continuat să comită infracţiuni.

În seara de 7 iunie 2019, după ce consumase băuturi alcoolice într-un local din Hunedoara, s-a aşezat pe o bancă în parc, pentru a urmări persoanele vulnerabile care puteau deveni victimele sale. În jurul orei 20, un adolescent de 16 ani a trecut pe aleile Parcului Tineretului, vorbind la telefon.

„Minorul a fost observat de inculpatul Horbaş Octavian care s-a ridicat de pe banca unde stătea şi s-a deplasat în urma minorului cu intenţia de a-i sustrage telefonul mobil din mână. Când victima a ajuns în parcarea auto din zona parcului a fost ajunsă din urmă de inculpatul Horbaş care l-a oprit şi pe un ton ameninţător i-a cerut să-i dea telefonul mobil. Minorul a refuzat să-i dea telefonul , astfel că inculpatul l-a prins cu mâna dreaptă de gât şi l-a tras în apropierea blocului în care se află sediul CEC-ul, loc în care i-a solicitat din nou telefonul mobil ameninţându-l că-l omoară. În cel moment a ieşit cineva din scara blocului lângă care se aflau cei doi, astfel că minorul, profitând de neatenţia inculpatului cauzată de această împrejurare, l-a îmbrâncit şi s-a îndepărtat în grabă de lângă el, îndreptându-se prin parcarea auto spre Cofetăria Select, timp în care s-a uitat în urma sa pentru a vedea dacă mai este urmărit de inculpat. Văzând că inculpatul Horbaş îl urmăreşte, minorul a căutat ajutor în parcare, însă în acel loc nu se afla nicio persoană”, se arată în dosar.

Elevul a strigat după ajutor şi le-a cerut unor fete care se aflau în zonă să îl apere, acestea s-au speriat însă de infractorul de pe urmele sale. „În continuare, minorul a încercat să apeleze SNAU 112 însă a fost imediat ajuns din urmă de inculpat, care a început să îl lovească cu pumnii în zona feţei. În urma agresiunii exercitată asupra sa, minorul a scăpat telefonul din mână care a căzut pe jos, iar inculpatul s-a aplecat imediat şi l-a ridicat, fugind de la faţa locului”, se arată în anchetă. Un localnic l-a găsit pe adolescent prăbuşit la pământ şi a sunat la 112. Acesta din urmă a fost transportat la spital.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva