Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara

170

Curtea de Apel Alba Iulia a decis condamnarea defintivă la trei ani de închisoare a lui Octavian Horbaş, un tânăr de 23 de ani, din Hunedoara, judecat pentru tâlhărie. Horbaş, cu antecedente penale, a fost arestat preventiv din luna iunie, la câteva zile după ce a tâlhărit un elev în Parcul Tineretului din Hunedoara. Recidivistul se întorsese din Germania, unde timp de trei ani îşi câştigase existenţa din cerşit şi furat, iar în Hunedoara a continuat să comită infracţiuni.

În seara de 7 iunie 2019, după ce consumase băuturi alcoolice într-un local din Hunedoara, s-a aşezat pe o bancă în parc, pentru a urmări persoanele vulnerabile care puteau deveni victimele sale. În jurul orei 20, un adolescent de 16 ani a trecut pe aleile Parcului Tineretului, vorbind la telefon.

„Minorul a fost observat de inculpatul Horbaş Octavian care s-a ridicat de pe banca unde stătea şi s-a deplasat în urma minorului cu intenţia de a-i sustrage telefonul mobil din mână. Când victima a ajuns în parcarea auto din zona parcului a fost ajunsă din urmă de inculpatul Horbaş care l-a oprit şi pe un ton ameninţător i-a cerut să-i dea telefonul mobil. Minorul a refuzat să-i dea telefonul , astfel că inculpatul l-a prins cu mâna dreaptă de gât şi l-a tras în apropierea blocului în care se află sediul CEC-ul, loc în care i-a solicitat din nou telefonul mobil ameninţându-l că-l omoară. În cel moment a ieşit cineva din scara blocului lângă care se aflau cei doi, astfel că minorul, profitând de neatenţia inculpatului cauzată de această împrejurare, l-a îmbrâncit şi s-a îndepărtat în grabă de lângă el, îndreptându-se prin parcarea auto spre Cofetăria Select, timp în care s-a uitat în urma sa pentru a vedea dacă mai este urmărit de inculpat. Văzând că inculpatul Horbaş îl urmăreşte, minorul a căutat ajutor în parcare, însă în acel loc nu se afla nicio persoană”, se arată în dosar.

Elevul a strigat după ajutor şi le-a cerut unor fete care se aflau în zonă să îl apere, acestea s-au speriat însă de infractorul de pe urmele sale. „În continuare, minorul a încercat să apeleze SNAU 112 însă a fost imediat ajuns din urmă de inculpat, care a început să îl lovească cu pumnii în zona feţei. În urma agresiunii exercitată asupra sa, minorul a scăpat telefonul din mână care a căzut pe jos, iar inculpatul s-a aplecat imediat şi l-a ridicat, fugind de la faţa locului”, se arată în anchetă. Un localnic l-a găsit pe adolescent prăbuşit la pământ şi a sunat la 112. Acesta din urmă a fost transportat la spital.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.