TALIBANII ECO DATOREAZĂ SCUZE. APM Hunedoara a scos Râul Alb din aşa-zisul „pericol de moarte”

Autorităţile de mediu (şi APM Hunedoara, în mod special) au fost ţinta unui proces de intenţie, de tipul terorismului intelectual practicat de bolşevicii anilor 50, pe motiv că au declanşat nişte proceduri de avizare pe Râul Alb. A fost un linşaj mediatic pentru că autorităţile de mediu nu puteau refuza dezbaterea fără să comită un abuz. După şase luni, la finalul procedurilor, APM Hunedoara a emis o decizie de respingere a acordului de mediu, dar niciun ecologist nu a revenit public cu scuze pentru bălăcăreala gratuită

 

 

Există e specie, tot mi numeroasă, de talibani eco care mimează grija faţă de mediu pentru a dobândi rapid faimă şi bani. Din păcate, îmbuibaţii care profită de emoţia colectivă produc mari deservicii ecologismului autentic.

De unde a început bălăcăreala

La începutul lunii noiembrie 2018, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) a organizat, în judeţul Hunedoara, evenimentul „100 de ani de Natura – 100 de ani de Istorie”, sub deviza Patriot PRO Patrimoniu, dedicat Centenarului României, la Centrul de Conferinţe Râul Mare – Brazi, din comuna Râu de Mori, judeţul. În programul evenimentului figura şi o participare la târgul de produse tradiţionale ce se ţinea în comuna Sălașu de Sus, „celebră pentru produsul Virșli de Sălaș”, după cum notau organizatorii în desfăşurătorul conferinţei. Acesta a fost punctul de pornire al bălăcărelilor debitate de postacii „eco”, giraţi indirect de omenii cu credibilitate în domeniu.

Proces de intenţie ca pe vremea bolşevicilor

Pe forumurile activiştilor de mediu a curs, sălbatic (WildRiver, cum ar veni), cu invective, acuze speculative şi insinuări la adresa autorităţilor de mediu, cărora li s-a deschis un proces de intenţie pentru simplul fapt că au pus în mişcare o solicitare înregistrată la APM Hunedoara. Injuriile au fost încurajate de afirmaţiile unui biolog cu credibilitate. „Acum Râul Alb este din nou în pericol de moarte. Deşi există o hotărâre judecătoreasca definitivă care spune că acolo este zonă specială de conservare a parcului natural, şi nu sunt permise astfel de activităţi, APM Hunedoara a postat o solicitare de acord de mediu pentru o păstrăvărie care ar devasta chiar primul sector de lunca al Râului Alb, la ieşirea din munţi, amonte de Coroieşti”, scria la vremea respectivă biologul Călin Dejeu. (Curios este faptul că “în zonă” funcţionează o microhidrocentrală, construită de investitori italieni, care n-a fost contestată de ecologişti. În aceste condiţii, cum rămâne cu efectele hotărârii judecătoreşti? Ca la „alba-neagra – asta are, aia n-are”?) Agenţia pentru Protecţia Meiului era obligată prin lege să deschidă procedurile. Altfel, risca un dosar penal pentru abuz în serviciu. Recent, APM Hunedoara a finalizat procedura şi a decis respingerea emiterii acordului de mediu pentru păstrăvărie, în temeiul legii şi a avizului nefavorabil dat de ANANP. Cu argumente juridice, nu pe poveşti şi proteste provocate aleatoriu. Credeţi că îşi vor cere scuze cei care au emis sentinţe apocaliptice în procesul de intenţie intentat autorităţilor de mediu?

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu