11.3 C
Deva
vineri, martie 29, 2024

TALIBANII ECO DATOREAZĂ SCUZE. APM Hunedoara a scos Râul Alb din aşa-zisul „pericol de moarte”

Autorităţile de mediu (şi APM Hunedoara, în mod special) au fost ţinta unui proces de intenţie, de tipul terorismului intelectual practicat de bolşevicii anilor 50, pe motiv că au declanşat nişte proceduri de avizare pe Râul Alb. A fost un linşaj mediatic pentru că autorităţile de mediu nu puteau refuza dezbaterea fără să comită un abuz. După şase luni, la finalul procedurilor, APM Hunedoara a emis o decizie de respingere a acordului de mediu, dar niciun ecologist nu a revenit public cu scuze pentru bălăcăreala gratuită

 

 

Există e specie, tot mi numeroasă, de talibani eco care mimează grija faţă de mediu pentru a dobândi rapid faimă şi bani. Din păcate, îmbuibaţii care profită de emoţia colectivă produc mari deservicii ecologismului autentic.

De unde a început bălăcăreala

La începutul lunii noiembrie 2018, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) a organizat, în judeţul Hunedoara, evenimentul „100 de ani de Natura – 100 de ani de Istorie”, sub deviza Patriot PRO Patrimoniu, dedicat Centenarului României, la Centrul de Conferinţe Râul Mare – Brazi, din comuna Râu de Mori, judeţul. În programul evenimentului figura şi o participare la târgul de produse tradiţionale ce se ţinea în comuna Sălașu de Sus, „celebră pentru produsul Virșli de Sălaș”, după cum notau organizatorii în desfăşurătorul conferinţei. Acesta a fost punctul de pornire al bălăcărelilor debitate de postacii „eco”, giraţi indirect de omenii cu credibilitate în domeniu.

Proces de intenţie ca pe vremea bolşevicilor

Pe forumurile activiştilor de mediu a curs, sălbatic (WildRiver, cum ar veni), cu invective, acuze speculative şi insinuări la adresa autorităţilor de mediu, cărora li s-a deschis un proces de intenţie pentru simplul fapt că au pus în mişcare o solicitare înregistrată la APM Hunedoara. Injuriile au fost încurajate de afirmaţiile unui biolog cu credibilitate. „Acum Râul Alb este din nou în pericol de moarte. Deşi există o hotărâre judecătoreasca definitivă care spune că acolo este zonă specială de conservare a parcului natural, şi nu sunt permise astfel de activităţi, APM Hunedoara a postat o solicitare de acord de mediu pentru o păstrăvărie care ar devasta chiar primul sector de lunca al Râului Alb, la ieşirea din munţi, amonte de Coroieşti”, scria la vremea respectivă biologul Călin Dejeu. (Curios este faptul că „în zonă” funcţionează o microhidrocentrală, construită de investitori italieni, care n-a fost contestată de ecologişti. În aceste condiţii, cum rămâne cu efectele hotărârii judecătoreşti? Ca la „alba-neagra – asta are, aia n-are”?) Agenţia pentru Protecţia Meiului era obligată prin lege să deschidă procedurile. Altfel, risca un dosar penal pentru abuz în serviciu. Recent, APM Hunedoara a finalizat procedura şi a decis respingerea emiterii acordului de mediu pentru păstrăvărie, în temeiul legii şi a avizului nefavorabil dat de ANANP. Cu argumente juridice, nu pe poveşti şi proteste provocate aleatoriu. Credeţi că îşi vor cere scuze cei care au emis sentinţe apocaliptice în procesul de intenţie intentat autorităţilor de mediu?

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/