Tâlharii din Petroşani, prinşi de poliţişti

Doi tineri care au furat lănţişorul de la gâtul unui adolescent de 17 ani şi au fost pe punctul de a mai comite o tâlhărie au fost prinşi de poliţişti. Unul dintre cei doi tâlhari a primit mandat de arestare preventivă.

catuseUn bărbat de 44 de ani s-a dus glonţ la Poliţia Petroşani şi a reclamat că fiul său, în vârstă de  17 ani, a fost acostat pe bulevardul 1 Decembrie 1918 de două persoane necunoscute care, prin violenţă, i-au sustras de la gât un lănţişor cu un medalion din aur de  circa 5 grame, după care au fugit. „În urma sesizării, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani au desfăşurat o serie de activităţi investigative în urma cărora au reuşit, într-un timp scurt, să îi identifice pe prezumtivii autori ai infracţiunii de tâlhărie. Aceştia se numesc  Nicolae B.,  de 21 ani, din municipiul Lupeni şi C.E., de 15 ani, din Lupeni. În  urma controlului corporal, asupra minorului a fost găsit medalionul sustras”, a declarat Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara. Surpriza a fost să constate că, cei doi, au încercat să mai comită o tâlhărie înainte să fure lănţişorul adolescentului. „Extinzând cercetările, poliţiştii au mai stabilit faptul că, cei doi au urmărit, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, o femeie în vârstă de 53 ani, din Petroşani, care se deplasa singură, iar minorul C.E., la instigarea lui Nicolae B., s-a apropiat prin surprindere de femeie şi a încercat să-i sustragă lănţişorul de la gât, însă victima  s-a opus, iar minorul a fugit fără a reuşi să sustragă ceva”, a mai spus Niţu. Cei doi sunt cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi, respectiv, tentativă de tâlhărie. În plus, Nicolae B. A fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost prezentat în faţa instanţei de judecată pentru arestare preventivă.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de tâlhărie, poliţiştii vă recomandă ca, atunci când observaţi că sunteţi urmărit/urmărită de un individ (sau mai mulţi) să vă deplasaţi prin zone intens circulate chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului şi să vă adresaţi primului poliţist întâlnit ori să apelaţi numărul unic de urgenţă 112.  „Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări). Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute sau amicilor ocazionali cu valorile pe care le aveţi la dumneavoastră. Evitaţi transportarea unor sume mari de bani dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare. Dacă sunteţi agresaţi nu aveţi reţineri în a ţipa şi chiar a riposta fizic; o astfel de reacţie îl poate determina pe infractor să vă lase în pace şi să părăsească în grabă locul”, a subliniat Bogdan Niţu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva