Tăieri ilegale de lemne: zeci de arbori puși la pământ ilegal au fost confiscați în urma unui control

573

Peste 100 de metri cubi de lemne tăiate ilegal dintr-o pădure de la marginea satului Căzănești au fost recuperatei de autorități, în urma unui control la care au participat jandarmii montani, polițiștii și angajații Gărzii Forestiere.

 

Jandarmii au primit informația că în pădurea aflată în nordul județului Hunedoara, aflată în proprietatea comunei Vața de Jos, au loc tăieri ilegale de arbori. Au descoperit aici peste 30 de arbori, din speciie fag și carpen, puși la pământ. Copacii au fost tăiați în 1 decembrie de angajații unei societăți comerciale, în urma unei înțelegeri cu un localnic, și urmau să fie valorificați. Acesta însă nu deținea documente pentru arborii tăiați.

„În urma măsurătorilor efectuate de reprezentantul Gărzii Forestiere Timișoara a rezultat un volum de aproximativ 102 metri cubi și un prejudiciu de circa 39.000 lei. Cantitatea de material lemnos găsită la fața locului a fost reținută și dată în custodia personalului din cadrul Ocolului Silvic Brad, în continuare efectuându-se cercetări cu privire la fapta de furt de arbori”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara.

Jandarmii susțin că au intensificat acțiunile în pădurile din județ în ultima lună și au participat în noiembrie la peste 100 de controale silvice, pentru prevenirea tăierilor ilegale și a furturilor de lemne.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *