Tăieri ilegale de arbori

596

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, cu sprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Timișoara, au efectuat un control privind respectarea prevederilor legale referitoare la modul de exploatare, transport, depozitare și comercializare a materialului lemnos pe raza orașului Geoagiu şi a comunelor Rapoltu Mare și Beriu, din judeţul Hunedoara.
În urma controlului, poliţiştii au constat săvârșirea a 3 infracțiuni de tăiere fără drept și furt de arbori, bănuiţi de comitere faptelor fiind angajații unei societăţi comerciale care au tăiat fără drept și au sustras 13 arbori nemarcați din specia fag, din fond forestier național (pentru care a fost calculat un volum de 19,687 mc).
De asemenea, au fost constatate şi nereguli referitoare la modul de exploatare a materialului lemnos și nereguli referitoare la modul de reprimire a parchetelor de masă lemnoasă pe picior exploatate de către operatorul economic respectiv, dar și de către o altă societate comercială, cât și nereguli referitoare la gestionarea materialului lemnos intrat în depozitului ocolului silvic zonal, față de care au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 24.000 de lei și a fost dispusă măsura complementară de confiscare faptică a 40,558 mc de material lemnos din speciile fag și rășinoase.
În cauză, poliţiştii vor continua cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de arbori.

IPJ Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
One thought on “Tăieri ilegale de arbori

  1. Gheorghe

    Sunteti așa de corupți încât, dați vina pe angajați , nu pe patron . Cercetați amănunțit , la Cosmin nu o săi placa asta .

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.