Tablou de iarnă cu România. Deva în sărbătoare națională FOTOGALERIE

Sărbătoarea noastră, a tuturor, Ziua Națională a României, a făcut din Deva un tablou în care frigul și umezeala au dispărut în planul doi, făcând loc bucuriei oamenilor de a fi împreună. O sărbătoare simplă și liniștită

DSC_0060

În ciuda ploii, parcă încăpățânată în a alunga devenii pe la casele lor, în preajma unui vin fiert, sărbătoarea tuturor românilor a avut momentele ei de frumusețe în centrul urbei, în preajma Primăriei și, apoi, pe dramul de bulevard unde a avut loc tradiționala defilare.

Din fericire, după cântul dăruit al corului condus de profesorul Gelu Onțanu Crăciun și slujba diriguită de episcopul Devei și Hunedoarei, Gurie, discursurile oficialilor au fost scurte și așezate. Pentru că marea majoritate a devenilor se așezase demult, puțin rebegită de umezeală și frig, în așteptarea paradei. O paradă a oamenilor buni și frumoși din armată, poliție, jandarmerie, cu pompieri și conductori de câini de salvare, salvamontiști și voluntari ai Crucii Roșii, copii de ispravă purtând, cu eleganță, costume populare de neuitat. Împotriva vremii câinoase s-au ridicat zâmbetele oamenilor bucuroși că se întâmplă această mare zi a românilor, chiar în fața lor, chiar pentru ei.

Unic în emoția sa a fost momentul în care modestul învățător de la Bulzeștii de Sus, Acxente Leucian, a primit, în fața tuturor, decorația ce i-a revenit din partea președintelui României, „în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră închinată şcolii româneşti, pentru dăruirea cu totul excepţională de care a dat dovadă în susţinerea actului de educaţie la nivel preuniversitar”.

În acest preaplin de emoție al zilei, cuvintele nu-și au mare rost, astfel încât mai bine lăsăm imaginile să vorbească despre bucuria devenilor în Ziua Națională a României.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat