Tabără pentru câinii de salvare ai pompierilor hunedoreni

Bebe, Diamond și Rocky, câinii pompierilor hunedoreni antrenați pentru operațiunile de salvare din dărâmături au fost trimiși la Tabăra Naționala organizată de Asociația Câini de Salvare Transilvania.

Câinii de salvare Bebe, Diamond și Rocky îngrijiți de pompierii Detașamentelro Deva și Orăștie au participat, în perioada 8-12 martie, la Tabăra Naționala organizată de Asociația Câini de Salvare Transilvania. Câinii au fost provocaţi să identifice victime ipotetice situate în dărâmături, în pădure sau în cutii aflate la mai bine de un metru deasupra solului. Stagiul de pregătire a presupus participarea la atelierele de misiuni, direcționare și motivare.

„Organizatorii taberei spun că a fost încă o ocazie extraordinară pentru a schimba informații și experiențe în privința antrenării câinilor de salvare și pentru a fixa noi metode de pregătire. Ei au apreciat profesionalismul şi seriozitatea membrilor echipei ISU Hunedoara, calităţile lor constituind un exemplu pentru ceilalţi participanţi la tabără”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara. La eveniment au participat 28 de oameni și 38 de câini ce au exersat timp de 4 zile în terenurile de pregătire.

Bebe, ciobănescul german, în vârstă de trei ani și 6 luni, este câinele de serviciu al ISU Hunedoara, în timp ce Diamond, ciobănescul belgian malinois, în vârstă de cinci ani și mezinul Rocky, ciobănescul german de doi ani și jumătate sunt câinii unui pompier din Orăştie pasionat de dresaj.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie