„Surprize, surprize” la Consiliul Județean Hunedoara. Tiberiu Balint se întoarce! Prietenii ştiu de ce

La o lună și o zi de la renunțare, chiar de Bobotează, Tiberiu Balint, încă vicepreședinte suspendat, a anunțat că s-a răzgândit și renunță la demisia din Consiliul Județean (CJ) Hunedoara. Departe de a fi o simplă revenire asupra unei decizii radicale, gestul lui Balint schimbă perspectivele jocului așteptate de adversari

balint se intoarce (1)

Conform surselor oficiale, vicepreședintele suspendat al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, „a revenit asupra demisiei sale, prin cererea înregistrată pe data de 06.01.2015 la Registratura Consiliului Județean Hunedoara; având în vedere Legea 393/2004, actualizată, privind statutul aleșilor locali, domnul Tiberiu loan Balint ocupă în prezent funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, suspendat, având totodată și calitatea de consilier județean”.

 

O ședință sărită

Pentru a înțelege mai bine lucrurile, trebuie să amintim că Tiberiu Balint, alături de Mircea Moloț, Emanoil Milică Pup, Robertto Venter și Vasile Axinte, sunt, de la începutul lunii decembrie 2014, în stare de arest la domiciliu, ei fiind anchetați într-un dosar de corupție. Potrivit legii, după ce instanța a decis măsura arestului la domiciliu în cazul celor cinci, Instituția Prefectului a emis trei ordine de constatare a suspendării din funcție, pe durata arestului, pentru trei persoane, deținând funcții administrative: Mircea Moloț, președinte CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, vicepreședinte CJ Hunedoara, și Emanoil Milică Pup, viceprimar al comunei Vorța.

În data de 5 decembrie 2014, Tiberiu Balint a depus demisia sa atât din funcția de vicepreședinte al CJ, cât și din poziția de consilier județean, demisie ce ar fi fost de pus în aplicare începând cu data de 11 decembrie 2014. Pentru acceptarea demisiei lui Balint, ar fi fost nevoie de prezentarea acesteia în ședința ordinară a CJ Hunedoara, ce ar fi trebuit să aibă loc la sfârșitul lui decembrie 2014. Numai că această ședință nu s-a mai ținut, fiind înlocuită cu una extraordinară, ce nu permite modificări de conducere a CJ sau alegerea unui alt vicepreședinte.

 

Conducere fără emoții

balint se intoarce (2)

Cel care deține frâiele CJ Hunedoara acum, vicepreședintele Dorin Gligor, a declarat, pentru Ziarul Hunedoreanului: „Eu nu fac politicianisme. Prioritare sunt interesele județului Hunedoara. Am făcut o ședință extraordinară (în decembrie, n.r.), în care cred că am rezolvat problemele care erau de rezolvat”.

Așadar, ședința ordinară din decembrie a fost sărită. Între timp, cum spuneam, Tiberiu Balint s-a răzgândit și nu mai demisionează.

Ușor speculativ, putem observa că, în situația în care Tiberiu Balint își menținea dorința de a demisiona din CJ Hunedoara, vrând-nevrând, în ședința ordinară din ianuarie 2015 trebuia luată în calcul și era nevoie de alegerea unui alt vicepreședinte, dintre consilierii județeni. Deși noul PNL cu aliați are majoritate confortabilă în CJ, în condițiile în care lipsesc principalii lideri liberali – Moloț și Balint -, provocarea alegerii unui nou vicepreședinte, stabilirea celui care va conduce instituția, dar și balanța de forță ar fi putut fi grevată de emoții mult prea mari. În condițiile în care Balint rămâne vicepreședinte suspendat al CJ, Dorin Gligor rămâne singurul îndrituit să conducă instituția, până se lămuresc apele justiției.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − nouă =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților