„Surprize, surprize” la Consiliul Județean Hunedoara. Tiberiu Balint se întoarce! Prietenii ştiu de ce

La o lună și o zi de la renunțare, chiar de Bobotează, Tiberiu Balint, încă vicepreședinte suspendat, a anunțat că s-a răzgândit și renunță la demisia din Consiliul Județean (CJ) Hunedoara. Departe de a fi o simplă revenire asupra unei decizii radicale, gestul lui Balint schimbă perspectivele jocului așteptate de adversari

balint se intoarce (1)

Conform surselor oficiale, vicepreședintele suspendat al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, „a revenit asupra demisiei sale, prin cererea înregistrată pe data de 06.01.2015 la Registratura Consiliului Județean Hunedoara; având în vedere Legea 393/2004, actualizată, privind statutul aleșilor locali, domnul Tiberiu loan Balint ocupă în prezent funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara, suspendat, având totodată și calitatea de consilier județean”.

 

O ședință sărită

Pentru a înțelege mai bine lucrurile, trebuie să amintim că Tiberiu Balint, alături de Mircea Moloț, Emanoil Milică Pup, Robertto Venter și Vasile Axinte, sunt, de la începutul lunii decembrie 2014, în stare de arest la domiciliu, ei fiind anchetați într-un dosar de corupție. Potrivit legii, după ce instanța a decis măsura arestului la domiciliu în cazul celor cinci, Instituția Prefectului a emis trei ordine de constatare a suspendării din funcție, pe durata arestului, pentru trei persoane, deținând funcții administrative: Mircea Moloț, președinte CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, vicepreședinte CJ Hunedoara, și Emanoil Milică Pup, viceprimar al comunei Vorța.

În data de 5 decembrie 2014, Tiberiu Balint a depus demisia sa atât din funcția de vicepreședinte al CJ, cât și din poziția de consilier județean, demisie ce ar fi fost de pus în aplicare începând cu data de 11 decembrie 2014. Pentru acceptarea demisiei lui Balint, ar fi fost nevoie de prezentarea acesteia în ședința ordinară a CJ Hunedoara, ce ar fi trebuit să aibă loc la sfârșitul lui decembrie 2014. Numai că această ședință nu s-a mai ținut, fiind înlocuită cu una extraordinară, ce nu permite modificări de conducere a CJ sau alegerea unui alt vicepreședinte.

 

Conducere fără emoții

balint se intoarce (2)

Cel care deține frâiele CJ Hunedoara acum, vicepreședintele Dorin Gligor, a declarat, pentru Ziarul Hunedoreanului: „Eu nu fac politicianisme. Prioritare sunt interesele județului Hunedoara. Am făcut o ședință extraordinară (în decembrie, n.r.), în care cred că am rezolvat problemele care erau de rezolvat”.

Așadar, ședința ordinară din decembrie a fost sărită. Între timp, cum spuneam, Tiberiu Balint s-a răzgândit și nu mai demisionează.

Ușor speculativ, putem observa că, în situația în care Tiberiu Balint își menținea dorința de a demisiona din CJ Hunedoara, vrând-nevrând, în ședința ordinară din ianuarie 2015 trebuia luată în calcul și era nevoie de alegerea unui alt vicepreședinte, dintre consilierii județeni. Deși noul PNL cu aliați are majoritate confortabilă în CJ, în condițiile în care lipsesc principalii lideri liberali – Moloț și Balint -, provocarea alegerii unui nou vicepreședinte, stabilirea celui care va conduce instituția, dar și balanța de forță ar fi putut fi grevată de emoții mult prea mari. În condițiile în care Balint rămâne vicepreședinte suspendat al CJ, Dorin Gligor rămâne singurul îndrituit să conducă instituția, până se lămuresc apele justiției.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”