Suprafeţele pe care au avut loc regenerări artificiale de pădure în Hunedoara au scăzut de la an la an

Judeţul Hunedoara înregistrează, potrivit rapoartelor Institutului Naţional de Statistică, peste 317.000 de hectare de pădure, o suprafaţă în creştere faţă de anul 1990, când erau 304.000 de hectare de pădure.

600.000 de metri cub de lemn exploatați anual

Doar Caraş-Severin (427.000 de hectare) şi Suceava (437.000 de hectare) au suprafeţe mai întinse de pădure. În Hunedoara, peste 230.000 de hectare sunt acoperite cu păduri de foioase, iar 81.000 de hectare reprezintă suprafaţa pădurilor de răşinoase din judeţ. Anual, circa 600.000 de metri cubi de lemn sunt exploataţi din fondul forestier al Hunedoarei, jumătate din volumul de masă lemnoasă provenind din păduri de fag.

Tot mai puţine plantări

Suprafaţa pe care au avut loc regenerări artificiale a scăzut de la an la an în judeţ, cu câteva excepţii. În anul 1990, în Hunedoara au avut loc plantări de pădure pe mai mult de 1.000 de hectare. De atunci, suprafeţele pe care s-au efectuat regenerări artificiale au scăzut treptat, ajungând în anul 2.000 la 180 de hectare. În anul 2018, în judeţul Hunedoara au fost create noi arboretumuri pe o suprafaţă de doar 131 de hectare: 104 hectare de răşinoase şi 27 de hectare de foioase. În România anului 1990, s-au înfiinţat 25.489 hectare de pădure, iar Hunedoara era în primele şapte judeţe din ţară la capitolul regenerări de pădure. În 2018, suprafaţa din România pe care s-au creat păduri noi a ajuns la 9.071 hectare. În Suceava, arată rapoartele INS, au fost înfinţate peste 1.400 de hectare de pădure, în timp ce Hunedoara a ajuns al 21-lea judeţ din ţară la capitolul împăduriri. Reducerea drastică a suprafeţelor pe care au loc regenerări artificiale este compensată în unele zone din judeţ de împăduriri naturale. „Pădurea seacă” a crescut, spre exemplu, pe locul fostelor păşuni ale unor sate aproape părăsite de munte.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Casă mistuită într-un incendiu         Centrul Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență împlinește 6 ani de la primul apel. Bilanțul instituției         Focar de pestă porcină africană. Mai mulți mistreți au fost găsiți morți         Greva muncitorilor de la SEWS R Deva a încetat. Oamenii au obținut o victorie uriașă         Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”