Superstarul care a dansat gol pușcă în Sarmizegetusa Regia se întoarce: „Am făcut haka în onoarea dacilor”

Manu Bennet, actorul neo-zeelandez care a dansat gol într-un templu din Sarmizegetusa Regia, s-a întors în România, la Cluj – Napoca, şi şi-a reamintit experienţa trăită în luna mai, în mijlocul templului antic din munţii Orăştiei.

S-a fotografiat alături de statuia regelui Decebal şi a explicat cum i-a adus un omagiu regelu dacilor. „Decebalus, însemnând „zece urşi”, a fost titlul dat de romani războinicului dac Diurpaneus. Haka făcut de mine la Sarmizegetusa Regia a fost în onoarea acesui războinic măreţ şi a dacilor”, a fost unul dintre mesajele postate de Manu Bennet, pe Facebook.

Superstarul a oferit o nouă explicaţie pentru dansul în pielea goală la Sarmizegetusa Regia.

„Când am interpretat haka la Sarmizegetusa, România, am făcut-o cu intenţiile spirituale depline de conectare cu poporul dacilor antici. Civilizaţia lor a ajuns la circa 100 – 110 d. Hr., în mâinile lui Traian şi ale romanilor. Am simţit o durere profundă pentru aceşti oameni şi am alergat de la baza la vârful muntelui pentru a-mi înălţa propria conştientizare înainte de a efectua haka în cercul sacru. Aceste practici antice nu sunt dispărute, doar latente. La strigătul „kia rite” – „fiţi gata” – războinicii maori care execută haka încep să-şi bată coapsele şi picioarele ca tunetul. Dacă ascultaţi, veţi auzi răspunsul tunetului care a răsunat peste munţii Carpaţi când am strigat aceste cuvinte. A fost o binecuvântare şi, personal, unul dintre cele mai strălucitoare şi mai înălţătoare momente ale mele, fiind gata să păşesc într-un cerc antic de energie şi să încerc să ajung în timp. Maori privesc spiritele strămoşilor din trecut ca furnizând o energie numită wairua. Am privit tunetul ca wairua al vechilor daci şi ca urletul lui Decebal. Sunt foarte fericit să mă întorc în oraşul Cluj din România”, a relatat Manu Bennet. La sfârşitul lunii mai, Manu Bennett (49 de ani), unul dintre cei mai faimoşi actori neo – zeelandezi, cunoscut pentru rolurile sale în „Spartacus” şi „Hobbitul”, a fost protagonistul unor scene ieşite din comun, petrecute în Sarmizegetusa Regia.

S-a dezbrăcat complet şi a practicat ritualul Haka în Marele templu circular al fostei capitale a Daciei pre-romane.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului