Supărarea angajaților SEWS R Deva, după protestele din fabrică. Decizia conducerii

Salariații SEWS-R Deva, cel mai mare angajator privat din municipiu, au un nou motiv de nemulțumire. Greva prin care au obținut mărirea salariilor a fost declarată ilegală de conducerea fabricii de cablaje auto, iar oamenii sunt chemați să recupereze orele în care nu au lucrat, deși au fost prezenți la locul de muncă.

„Având în vedere că în data de 16.01.2020, începând cu ora 17.00 și până în data de 17.01.2020, ora 17.00, perioada în care societatea se afla în perioada de negocieri salariale cu reprezentanții aleși ai salariaților, salariații societății au oprit ilegal activitatea de producție, s-au înregistrat ore nelucrate și pierdere de producție asociată acestor ore. Având, de asemenea, în vedere că plata orelor nelucrate nu poate fi realizată, fiindcă este asimilată unor plăți nedatorate, neexistând munca efectuată în timpul acestor ore, se emite prezenta decizie de către organul de conducere – administrator – director general prin care se DECIDE: Schimburile de producție din data de 16.01.2020 (asamblare, pregătire fire) și din data de 17.01.2020, pierdute ca urmare a întreruperii activității, urmează să fie recuperate până la data de 15 iunie 2020. Această prevedere se aplică și salariaților din departamentele suport (Calitate, Logistică, Inginerie, Resurse Umane) care au întrerupt activitatea în perioada mai sus menționată. Excepție fac salariații care pe perioada celor două zile în care activitatea a fost întreruptă și-au executat sarcinile de serviciu și au răspuns solicitărilor șefilor direcți și managerilor de departament privind îndeplinirea obligațiilor de serviciu”, arată o decizie a conducerii unității, semnată de Daciana Maria Nelson, director general și administrator al SEWS România.

Măsura este legală, susțin reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, dar îi nemulțumește pe angajați. „În urma grevei, ne-au acordat o mărire de salariu de 10 la sută, dar se răzbună pe noi pentru că am întrerupt lucrul. Puteau veni de la bun început să stea de vorbă cu noi, însă au venit abia noaptea, la 3 și jumătate, după mai multe ore de când am intrat în grevă. Toți ce care am fost la lucru în ziua grevei am fost pontați și nu am părăsit secția. Nu ni se oferă posibilitatea să recuperăm aceste ore când vrem noi și când putem, ci când au ei nevoie de noi”, se plânge o angajată.
Muncitorii fabricii de cablaje din Deva au întrerupt lucrul din 16 până în 17 ianuarie, solicitând conducerii companiei o mărire de salariu de cel puțin 10 la sută, dar și bonusuri de sărbători. După o zi și o noapte de proteste, patronatul le-a îndeplinit cererile și oamenii s-au întors la lucru. Aproape 3.000 de angajați lucrează la uzina din Deva.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Supărarea angajaților SEWS R Deva, după protestele din fabrică. Decizia conducerii

  1. Valentin Petru

    AȚI PUS PICIORUL IN PRAG ? MERGETI PANA LA CAPAT
    ROMANII NU SUNT SCLAVII NIMANUI !!!!
    ROMANIA TREZESTE TE !!!!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara