Studiu pentru minele Lupeni și Lonea, comandat de CEH

Complexul Energetic Hunedoara a comandat un studiu pentru minele Lupeni și Lonea, care să ateste necesitatea prelungirii perioadei de extragere subterană a huilei energetice.

Studiul este realizat de INCD – INSEMEX Petroșani și trebuie predat până la finele acestei săptămâni.
”Complexul Energetic Hunedoara ne-a solicitat, prin Divizia Minieră, un studiu privind prelungirea perioadei de extragere subterană a cărbunelui la exploatările Lonea și Lupeni supuse procesului de închidere. Termenul de predare este vineri”, a declarat George Artur Găman, directorul INSEMEX Petroșani.
Practic, prin toate metodele, Complexul Energetic Hunedoara încearcă să prelungească activitatea extractivă a celor două capacități miniere, care ar urma să pună punct extracției de cărbune la finele acestui an. Ulterior, după data de 31 decembrie 2018 se va mai putea lucra doar la închiderea de subteran și de suprafață.
Complexul Energetic Hunedoara are probleme mari în a asigura necesarul de huilă energetică, iar închiderea celor două unități miniere în termenele stabilite cu Comisia Europeană ar adânci şi mai mult această disfuncţionalitate.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − opt =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Vladimir Brilinsky, cetățean de onoare al Orăștioarei de Sus         PE BANII PRIMĂRIEI DEVA. Răzvan Mareş, 100 de zile drumeţ cu 9.000 euro cazare în nici doi ani de mandat         Femeie rănită într-un accident la Pricaz         Tânăr reținut de polițiști pentru furt calificat         Constantin Stancu, un cărturar al Țării Hațegului         Adolescentă de 15 ani dispărută de acasă         Ziua Porților Deschise la Tribunalul Hunedoara         Cum s-a lucrat la noua șosea din munții Parâng         Superstarul care a dansat gol pușcă în Sarmizegetusa Regia se întoarce: „Am făcut haka în onoarea dacilor”         Noi incendii de pădure în județ         A fost lichidat focarul de pestă porcină din județ         Clădirea fantomă din Parcul Corvin va fi demolată, la peste un deceniu de la abandonarea ei         DRÄXLMAIER Hunedoara a investit 80.000 de euro în ateliere pentru elevii şcolii profesionale         Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani