Studiu pentru minele Lupeni și Lonea, comandat de CEH

Complexul Energetic Hunedoara a comandat un studiu pentru minele Lupeni și Lonea, care să ateste necesitatea prelungirii perioadei de extragere subterană a huilei energetice.

Studiul este realizat de INCD – INSEMEX Petroșani și trebuie predat până la finele acestei săptămâni.
”Complexul Energetic Hunedoara ne-a solicitat, prin Divizia Minieră, un studiu privind prelungirea perioadei de extragere subterană a cărbunelui la exploatările Lonea și Lupeni supuse procesului de închidere. Termenul de predare este vineri”, a declarat George Artur Găman, directorul INSEMEX Petroșani.
Practic, prin toate metodele, Complexul Energetic Hunedoara încearcă să prelungească activitatea extractivă a celor două capacități miniere, care ar urma să pună punct extracției de cărbune la finele acestui an. Ulterior, după data de 31 decembrie 2018 se va mai putea lucra doar la închiderea de subteran și de suprafață.
Complexul Energetic Hunedoara are probleme mari în a asigura necesarul de huilă energetică, iar închiderea celor două unități miniere în termenele stabilite cu Comisia Europeană ar adânci şi mai mult această disfuncţionalitate.

Carmen COSMAN – PREDA

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani         Turnul Alb al Castelului Corvinilor își recapătă strălucirea         Accident rutier pe Autostrada Lugoj – Deva         TIR-urile vor avea liber pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Teren sintetic de sport în curtea Școlii generale 7, din Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara va fi iluminată arhitectural. Reabilitarea mai așteaptă         Câte cazuri de Covid 19 mai sunt „active” în județul Hunedoara         Cadavrul unei femei, găsit în spatele unui bloc, din Hunedoara         Anchetă penală după ce o călugăriță l-a acuzat de hărțuire pe bărbatul care a întrerupt slujba la Mănăstirea Jieț         Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus