Studiu de fezabilitate pentru un nou stadion în Hunedoara

943

Compania Națională de Investiții a scos la licitație publică realizarea studiului de fezabilitate și a documentațiilor necesare construirii Complexului Sportiv „Michael Klein” din Hunedoara, în locul actualului stadion municipal. Contractul este estimat la 523.200 de lei.

„Noul stadion de la Hunedoara se dorește a fi asemănător cu Stadionul Arcul de Triumf din București. Primăria municipiului Hunedoara intenționează amenajarea unui alt teren de fotbal, înconjurată de o pistă de atletism omologată, aflată tot în incinta bazei sportive „Michael Klein”, în zona vechiului teren de zgură”, a informat Primăria Hunedoara.

Stadionul „Michael Klein”, fost Corvinul, din Hunedoara a fost construit la sfârșitul anilor ´50 și a fost inaugurat în 2 mai 1960, la meciul dintre Corvinul Hunedoara şi CFR Arad, s-a încheiat cu victoria gazdelor, cu scorul de 1 – 0.

În vara anului 1962, pe Stadionul Corvinul, circa 30.000 de oameni – potrivit ziarelor vremii – au asistat la discursul lui Nikita Hruşciov, fostul lider al Uniunii Sovietice din anii Războiului Rece, aflat în vizită la Hunedoara. Tot aici, mii de oameni au asistat în 1982 la meciul de fotbal România – Cipru, din preliminariile Campionatului European din 1984.

Însă pentru mulţi dintre localnici, stadionul Hunedoarei a fost locul celor mai frumoase amintiri, din vremea când Corvinul se duela cu rivalele sale din capitală. În urmă cu patru decenii, din echipa creată şi condusă de Mircea Lucescu, care a promovat în Divizia A în 1980, făceau parte Klein, Gabor, Andone, Nunweiller, Lucescu, Văetuş, Petcu, Dumitrache, Rednic şi alţi fotbalişti care urmau să confirme la naţionala României şi la echipe ca Steaua şi Dinamo.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Hunedoara, stadionul va fi demolat, iar în locul lui va fi construită o nouă arenă de fotbal, cu o capacitate de circa 12.000 de spectatori.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.