Străzile din O.M. au intrat în șantier. Cât costă reabilitarea lor

Mai multe străzi şi alei din zona O.M. au intrat în șantier, în aceste zile. Valoarea investiţiei se ridică la 4,26 milioane de lei, iar durata de realizare este de 12 luni. Sunt vizate strada George Topârceanu, aleile blocurilor Q ICSH şi strada C. Dobrogeanu Gherea. Vor urma şi alte străzi, anunţă reprezentanţii primăriei. „Starea de viabilitate a sistemului rutier existent pe fiecare stradă şi alee nemodernizată asigură condiţii de siguranţă a circulaţiei rutiere la viteze reduse, dar nu mai asigură capacitatea portantă necesară traficului existent”, a informat Primăria Hunedoara.
În toamna anului trecut, a fost semnat contractul pentru Acordul Cadru 2, care vizează Reabilitarea sistemului rutier din Hunedoara. Potrivit reprezentanților primăriei, peste 50 de milioane de euro vor fi investiţi în următorii patru ani în reabilitarea străzilor din municipiu.
„Acordul Cadru 2 prevede reabilitarea a 114 străzi din municipiul Hunedoara şi satele aparţinătoare şi a unui număr de 319 drumuri vicinale. Licitaţia a fost câştigată de asocierea de firme formată din: S.C. Drum Concept S.R.L. (lider de asociere), S.C. Proactiv S.R.L., S.C. Tancrad S.R.L., S.C. Kentel Design S.R.L”, a informat Primăria Hunedoara. Primul Acord Cadru a fost semnat în anul 2010, iar prin acesta au fost reabilitate şi modernizate aproximativ 18 la sută din totalul de străzi de pe raza municipiului Hunedoara. Circa 400 de străzi și alei din Hunedoara așteaptă reabilitarea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece + șase =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Șase medii 10 în județ, la Evaluarea Națională         ATENŢIONARE PENTRU ȘOFERI. Traficul rutier va fi închis în weekend pe strada Hărăului         PRIMARUL DEVEI: „Susțin necondiționat orice demers menit a salva Termocentrala Mintia de la închidere!”         Program prelungit la “Paşapoarte”, doar dacă se impune         Ziua comunei Râu de Mori         Sărbătoarea Sânzienelor, păstrată în satele din Munții Orăștiei         Lansarea implementării proiectului: „Creşterea eficienţei energetice a blocului de locuințe M1 – Aleea Crizantemelor din municipiul Deva“, cod SMIS 117069         Podul verde al Autostrăzii Lugoj – Deva, din ce în ce mai animat         Un adolescent în vârstă de 16 ani a distrus trei autoturisme         Afacerea unui contrabandist pusă pe butuci         Tragedie pe calea ferată, în stația Aurel Vlaicu. A murit o copilă de opt ani         Furtună violentă în Hunedoara – VIDEO         Nedeie în Ținutul Pădurenilor. Cea mai frumoasă sărbătoare a pădurenilor a animat satul Lelese         Cuplul criminal care a jefuit o casă de amanet din Hunedoara scapă de condamnare. Procesul va fi reluat         Bărbat tâlhărit pe o alee din Deva         Tânăr acuzat de tâlhărie         Accident rutier pe șoseaua Hațeg – Hunedoara         Zona de agrement Râușor va avea rețea de apă și canalizare         O MÂNĂ SPALĂ PE ALTA. Cazul cu „slugi la directoarea liceului”, închis în coadă de peşte         Ziua Iei românești și Sânzienele, celebrate la muzeu