Străzile din O.M. au intrat în șantier. Cât costă reabilitarea lor

Mai multe străzi şi alei din zona O.M. au intrat în șantier, în aceste zile. Valoarea investiţiei se ridică la 4,26 milioane de lei, iar durata de realizare este de 12 luni. Sunt vizate strada George Topârceanu, aleile blocurilor Q ICSH şi strada C. Dobrogeanu Gherea. Vor urma şi alte străzi, anunţă reprezentanţii primăriei. „Starea de viabilitate a sistemului rutier existent pe fiecare stradă şi alee nemodernizată asigură condiţii de siguranţă a circulaţiei rutiere la viteze reduse, dar nu mai asigură capacitatea portantă necesară traficului existent”, a informat Primăria Hunedoara.
În toamna anului trecut, a fost semnat contractul pentru Acordul Cadru 2, care vizează Reabilitarea sistemului rutier din Hunedoara. Potrivit reprezentanților primăriei, peste 50 de milioane de euro vor fi investiţi în următorii patru ani în reabilitarea străzilor din municipiu.
„Acordul Cadru 2 prevede reabilitarea a 114 străzi din municipiul Hunedoara şi satele aparţinătoare şi a unui număr de 319 drumuri vicinale. Licitaţia a fost câştigată de asocierea de firme formată din: S.C. Drum Concept S.R.L. (lider de asociere), S.C. Proactiv S.R.L., S.C. Tancrad S.R.L., S.C. Kentel Design S.R.L”, a informat Primăria Hunedoara. Primul Acord Cadru a fost semnat în anul 2010, iar prin acesta au fost reabilitate şi modernizate aproximativ 18 la sută din totalul de străzi de pe raza municipiului Hunedoara. Circa 400 de străzi și alei din Hunedoara așteaptă reabilitarea.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare