(VIDEO) Stația CFR Simeria, în șantier. Cum au lucrat constructorii

Gara CFR Simeria a intrat în şantier din toamna anului 2020, fiind cuprinsă în proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Simeria – Gurasada, în lungime de 41 de kilometri. Se lucrează în prezent în zona liniilor 4 – 7, unde se amenajează noul terasemant al căilor de rulare, însă constucţiile sunt abia la început.

Pe lângă reamenajarea liniilor ferate, lucrările prevăd construirea şi modernizarea peronului din faţa clădirii de călători cu o lungime de 270 de metri şi o înălţime de 0,55 metri, a peronului dintre liniile 2 şi 3, cu o lungime de 400 de metri şi o înălţime de 0,55 metri şi a peronului între liniile 4 şi 5, cu dimensiuni similare. Cele două peroane intermediare vor fi prevăzute cu copertine în lungime de 300 de metri.

În Simeria proiectul tehnic al lucrărilor prevede construcţia unor noi peroane, din elemente prefabricate, realizate din beton. Accesul de la un peron la altul va fi realizat prin intermediul unei pasărele pietonale. Vor fi amenajate rampe de acces din beton, prevăzute cu balustrade metalice de protecţie, pe toată lungimea lor, garduri de protecţie între linii şi un sistem de iluminat modern. Şi două copertine pentru acoperirea peroanelor sunt prevăzute în proiectul tehnic.

În clădirea Staţiei CFR Simeria, construită în jurul anului 1900, vor fi reamenajate spaţiile pentru călători, iar în holul central va fi amplasat un lift pentru persoanele cu dizabilităţi şi, lângă el, o scară nouă. Lucrările de modernizare vor cuprinde o suprafaţă de 4.485 metri pătraţi. Un tunel pietonal de subtraversare şi acces la linii va face legătura între clădirea de călători şi liniile 2 – 3 şi 4 – 5. El va înlocui actualul tunel, care va fi dezafetat.

În prezent, gara Simeriei este afectată de degradare. Fundaţiile sale trebuie consolidate, la fel şi pereţii parterului său. Trotuarele, platformele, peroanele, scările din exteriorul clădirii vor trebui, de asemenea, refăcute. Clădirea de mentenaţă şi anexele staţiei CFR vor fi şi ele modernizate, iar 20 de locuri de parcare vor fi construite în faţa gării, potrivit proiectului tehnic.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului