Sprijin pentru părinţii copiilor cu sindrom Down. Singurul medic de la Petroşani revine la spital după 1 ianuarie

Părinţii copiilor din Valea Jiului care suferă de sindromul Down ori au alt handicap psihic sunt disperaţi, după ce au rămas fără singurul med specializat în neuropsihiatrie infantilă, şi au cerut sprijinul oficialilul din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara.

spital petrosaniMediul din Petroşani s-a pensionat, iar acum, pentru o banală reţetă, părinţii micuţilor bolnavi trebuie să meargă până la Deva sau la Hunedoara, unde mai sunt medici specialişti. Mai grav este că pentru mulţi dintre copii transportul este o adevărată problemă, iar un drum de 100 de kilometri este practic imposibil de pus în discuţie. În această situaţie sunt aproximativ 200 de persoane, care s-au înscris în audienţă la Biroul de la Petroşani al Consiliului Judeţean Hunedoara. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, a stat de vorbă cu ei şi, după ce s-a consultat cu primarul Petroşaniului şi cu managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani, a reuşit să le dea o veste bună acestor oameni greu încercaţi de soartă. „De la 1 ianuarie, doamna doctor care a profesat până acum ca medic în cadrul Spitalului, va reveni cu contract de prestări servicii sau o formă de colaborare, aşa încât, chiar dacă este la pensie, să poată să asigure aceste servicii. Pentru luna decembrie, o să încercăm să convingem un alt medic – mai sunt doi, la Deva şi la Hunedoara câte unul – să asigure totuşi aceste servicii. Am spus că îi trimit cu maşina mea, numai să poată să vină să desfăşoare activitatea sporadic, pntru cei cărora le expiră evaluarea”, a spus Tiberiu Balint.

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu         Bărbat plecat la cules de ciuperci, rătăcit în Munții Orăștiei         Foştii anchetatori ai lui Traian Berbeceanu cer scoaterea cărții sale de pe piaţă         Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi