Sprijin pentru părinţii copiilor cu sindrom Down. Singurul medic de la Petroşani revine la spital după 1 ianuarie

Părinţii copiilor din Valea Jiului care suferă de sindromul Down ori au alt handicap psihic sunt disperaţi, după ce au rămas fără singurul med specializat în neuropsihiatrie infantilă, şi au cerut sprijinul oficialilul din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara.

spital petrosaniMediul din Petroşani s-a pensionat, iar acum, pentru o banală reţetă, părinţii micuţilor bolnavi trebuie să meargă până la Deva sau la Hunedoara, unde mai sunt medici specialişti. Mai grav este că pentru mulţi dintre copii transportul este o adevărată problemă, iar un drum de 100 de kilometri este practic imposibil de pus în discuţie. În această situaţie sunt aproximativ 200 de persoane, care s-au înscris în audienţă la Biroul de la Petroşani al Consiliului Judeţean Hunedoara. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, a stat de vorbă cu ei şi, după ce s-a consultat cu primarul Petroşaniului şi cu managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani, a reuşit să le dea o veste bună acestor oameni greu încercaţi de soartă. „De la 1 ianuarie, doamna doctor care a profesat până acum ca medic în cadrul Spitalului, va reveni cu contract de prestări servicii sau o formă de colaborare, aşa încât, chiar dacă este la pensie, să poată să asigure aceste servicii. Pentru luna decembrie, o să încercăm să convingem un alt medic – mai sunt doi, la Deva şi la Hunedoara câte unul – să asigure totuşi aceste servicii. Am spus că îi trimit cu maşina mea, numai să poată să vină să desfăşoare activitatea sporadic, pntru cei cărora le expiră evaluarea”, a spus Tiberiu Balint.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

opt − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști