Sprijin pentru părinţii copiilor cu sindrom Down. Singurul medic de la Petroşani revine la spital după 1 ianuarie

Părinţii copiilor din Valea Jiului care suferă de sindromul Down ori au alt handicap psihic sunt disperaţi, după ce au rămas fără singurul med specializat în neuropsihiatrie infantilă, şi au cerut sprijinul oficialilul din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara.

spital petrosaniMediul din Petroşani s-a pensionat, iar acum, pentru o banală reţetă, părinţii micuţilor bolnavi trebuie să meargă până la Deva sau la Hunedoara, unde mai sunt medici specialişti. Mai grav este că pentru mulţi dintre copii transportul este o adevărată problemă, iar un drum de 100 de kilometri este practic imposibil de pus în discuţie. În această situaţie sunt aproximativ 200 de persoane, care s-au înscris în audienţă la Biroul de la Petroşani al Consiliului Judeţean Hunedoara. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, a stat de vorbă cu ei şi, după ce s-a consultat cu primarul Petroşaniului şi cu managerul Spitalului de Urgenţă Petroşani, a reuşit să le dea o veste bună acestor oameni greu încercaţi de soartă. „De la 1 ianuarie, doamna doctor care a profesat până acum ca medic în cadrul Spitalului, va reveni cu contract de prestări servicii sau o formă de colaborare, aşa încât, chiar dacă este la pensie, să poată să asigure aceste servicii. Pentru luna decembrie, o să încercăm să convingem un alt medic – mai sunt doi, la Deva şi la Hunedoara câte unul – să asigure totuşi aceste servicii. Am spus că îi trimit cu maşina mea, numai să poată să vină să desfăşoare activitatea sporadic, pntru cei cărora le expiră evaluarea”, a spus Tiberiu Balint.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Vizitează județul Hunedoara și locurile sale de poveste         Mircea Moloț: „Faptul că PNL trâmbițează un așa zis program de relansare economică nu este deloc rău. Rău este că…”         Șofer băut, cursă periculoasă pe un bulevard din Deva         Accident grav pe Strada Mihai Eminescu, din Deva, produs de o tânără         Restricții de circulație pe autostrada A1 Timișoara – Lugoj, Lotul 2         Ce a rămas după incendiul care a mistuit fosta Școală de ucenici din combinatul Hunedoara         S-a deschis ștrandul din Hunedoara         Prostituție sub amenințarea unei grupări de interlopi din Valea Jiului         S-au publicat rezultatele la Bacalaureat. 9 elevi de nota 10 în județul Hunedoara         Trafic rutier închis temporar pe strada Hărăului         Mineri intoxicați cu fum și gaze toxice în subteranul Minei Livezeni         Cristian Coroiescu, liderul ALDE Călan, candidează la Primăria Călan         Mocănița va circula din nou, în această vară, pe calea ferată îngustă Brad – Crișcior         Sala de Lectură a Bibliotecii Județene va fi modernizată         ÎN SPATELE VITRINEI         Ultima zi de plată a impozitelor locale, cu bonificație         Un șofer băut a distrus două mașini         Experiment eșuat sau accident extrem de stupid. Ce le-a spus jandarmilor tânărul găsit după trei zile, legat de un copac, în Parâng         Complexul turistic Cheile Buții a ars într-un incendiu         Modernizarea Casei de Cultură din Orăștie – o poveste fără sfârșit