Splendoarea Lacului Gura Apelor, din masivul Retezat

Ultimii 20 de kilometri ai drumului spre Poiana Pelegii din Parcul Național Retezat au rămas închiși circulației de peste un an. Turiștii care se îndreaptă spre locul din „inima Retezatului” pot urca cu mașinile doar până la barajul Lacului Gura Apelor.

Ultima parte a traseului, între Gura Zlata și lacul de acumulare, se strecoară printre versanți abrupți și amenințători, din care se prăvălesc frecvent pe șosea bucăți mari din stânci. La capătul drumului, de pe baraj, călătorii au parte de priveliști fascinante.

De o parte văd valea Râului Mare mărginită de munți acoperiți de pădure. Lacul Gura Apelor, unul dintre cele mai mari din România, se întinde de cealaltă parte a barajului uriaș, zăgăzuit de versanți abrupți, care pătrund norii cu vârfurile înzăpezite. Volumul lacului a crescut în ultimele săptămâni după ploile abundente care umflat izvoarele sale, iar priveliștile sale sunt cu atât mai impresionante.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Splendoarea Lacului Gura Apelor, din masivul Retezat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu