Spitalul orășenesc Hațeg va fi dotat cu echipamente medicale noi, de peste 8,5 milioane de lei

105

Primăria Haţeg a scos la licitaţie publică achiziţia de echipamente medicale moderne pentru Ambulatoriul Integrat al Spitalului orăşenesc Haţeg. Investiţia depăşeşte 8,5 milioane de lei şi este finanţată de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional.

Achiziţiile sunt împărţite în mai multe loturi.
Primul lot vizează furnizarea instalarea şi punerea în funcţiune a unor echipamente radiologice noi, în valoare de 5,1 milioane de lei. Al doilea lot vizează furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune unor echipamente medicale de recuperare, în valoare totală de 208.000 lei. Al treilea lot vizează furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a următoarelor echipamente, în valoare de 440.000 lei, fără TVA, pentru Laboratorul de Analize Medicale. Al patrulea lot vizează dotarea Secţiei de Obstetrică Ginecologie, cu echipamente noi, în valoare de 295.000 de lei.
Al cincilea lot vizează modernizarea Secţiei de Chirurgie, cu echipamente în valoare de peste 870.000 de lei. Lotul şase vizează dotarea secţiei de Medcină internă, cu echipamente medicale în valoare de 585.000 lei. Lotul al şaptelea vizează achiziţionarea de echipamente medicale pentru secţia Dermatologie, în valoare totală de 352.000 lei. Secţia ORL va fi dotată cu echipamente medicale noi, în valoare de 142.000 de lei. Lotul 9 scos la licitaţie publică vizează dotarea secţiei de Ortopedie cu echipamente noi, în valoare de 233.000 de lei. Al zecelea lor vizează furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unor echipamente medicale noi, pentru Pediatrie, în valoare totală de peste 306.000 lei.
Echipamentele actuale, depăşite de vremuri
Potrivit proiectului depus la Agenţia de Dezvoltare Regonală Vest, Ambulatoriul integrat al Spitalului Orăşenesc Haţeg cuprinde 11 cabinete. Aparatura existentă la ora actuală este de medie performanţă, uzată fizic şi moral, simţindu-se acut lipsa aparaturii de înalta performanţă. Modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al spitalului va duce la: scăderea cheltuielilor pentru serviciile medicale; scăderea morbidităţii şi mortalităţii; atitudinea faţă de muncă şi locul de muncă. Prin modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat va creşte nivelul de educaţie sanitară a societăţii civile, creându-se un sistem îmbunătăţit de protecţie socială.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.