Spitalul orășenesc Hațeg va fi dotat cu echipamente medicale noi, de peste 8,5 milioane de lei

Primăria Haţeg a scos la licitaţie publică achiziţia de echipamente medicale moderne pentru Ambulatoriul Integrat al Spitalului orăşenesc Haţeg. Investiţia depăşeşte 8,5 milioane de lei şi este finanţată de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional.

Achiziţiile sunt împărţite în mai multe loturi.
Primul lot vizează furnizarea instalarea şi punerea în funcţiune a unor echipamente radiologice noi, în valoare de 5,1 milioane de lei. Al doilea lot vizează furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune unor echipamente medicale de recuperare, în valoare totală de 208.000 lei. Al treilea lot vizează furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a următoarelor echipamente, în valoare de 440.000 lei, fără TVA, pentru Laboratorul de Analize Medicale. Al patrulea lot vizează dotarea Secţiei de Obstetrică Ginecologie, cu echipamente noi, în valoare de 295.000 de lei.
Al cincilea lot vizează modernizarea Secţiei de Chirurgie, cu echipamente în valoare de peste 870.000 de lei. Lotul şase vizează dotarea secţiei de Medcină internă, cu echipamente medicale în valoare de 585.000 lei. Lotul al şaptelea vizează achiziţionarea de echipamente medicale pentru secţia Dermatologie, în valoare totală de 352.000 lei. Secţia ORL va fi dotată cu echipamente medicale noi, în valoare de 142.000 de lei. Lotul 9 scos la licitaţie publică vizează dotarea secţiei de Ortopedie cu echipamente noi, în valoare de 233.000 de lei. Al zecelea lor vizează furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unor echipamente medicale noi, pentru Pediatrie, în valoare totală de peste 306.000 lei.
Echipamentele actuale, depăşite de vremuri
Potrivit proiectului depus la Agenţia de Dezvoltare Regonală Vest, Ambulatoriul integrat al Spitalului Orăşenesc Haţeg cuprinde 11 cabinete. Aparatura existentă la ora actuală este de medie performanţă, uzată fizic şi moral, simţindu-se acut lipsa aparaturii de înalta performanţă. Modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al spitalului va duce la: scăderea cheltuielilor pentru serviciile medicale; scăderea morbidităţii şi mortalităţii; atitudinea faţă de muncă şi locul de muncă. Prin modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat va creşte nivelul de educaţie sanitară a societăţii civile, creându-se un sistem îmbunătăţit de protecţie socială.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Coronavirus: doi pacienți decedați la Spitalul județean din Deva aveau și Covid 19         Un pacient mort la Oncologia din Deva a fost diagnosticat şi cu coronavirus         Încă doi medici de la Spitalul Județean de Urgență din Deva au coronavirus         Șase hunedoreni au fost prinși la vânătoare de mistreți         Tânără găsită moartă, cu gâtul tăiat, pe o stradă din Petroșani         CJ Hunedoara va direcționa peste două milioane de lei Spitalului Județean și DGASPC Hunedoara         Carmen Hărău: „Să nu facem lupta mai grea!”         Devenii donează pentru persoanele vulnerabile!         Ce spun medicii oncologi din Deva diagnosticați cu coronavirus         Aproape 1.300 de cazuri de coronavirus confirmate în România         Bărbat tâlhărit pe o stradă din Hunedoara         International Caviar Corporation SA – CONVOCARE AGOA         A murit Gheorghe Bercea, pedagog și muzician din Deva         O tânără din Deva, care trebuia să rămână în izolare, a fost amendată cu 5.000 de lei         Spitalul județean va prelua pacienți cu coronavirus         Secția Pneomologie a Spitalului Județean de Urgență Deva a fost închisă pentru dezinfecție de înalt nivel         Medicul legist Dan Mărculescu a murit         Județul Hunedoara primește echipamente medicale și dezinfectanți din Coreea de Sud         Două noi cazuri de coronavirus la spitalul județean din Deva         123 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în România