Spitalul orășenesc Hațeg va fi dotat cu echipamente medicale noi, de peste 8,5 milioane de lei

Primăria Haţeg a scos la licitaţie publică achiziţia de echipamente medicale moderne pentru Ambulatoriul Integrat al Spitalului orăşenesc Haţeg. Investiţia depăşeşte 8,5 milioane de lei şi este finanţată de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional.

Achiziţiile sunt împărţite în mai multe loturi.
Primul lot vizează furnizarea instalarea şi punerea în funcţiune a unor echipamente radiologice noi, în valoare de 5,1 milioane de lei. Al doilea lot vizează furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune unor echipamente medicale de recuperare, în valoare totală de 208.000 lei. Al treilea lot vizează furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a următoarelor echipamente, în valoare de 440.000 lei, fără TVA, pentru Laboratorul de Analize Medicale. Al patrulea lot vizează dotarea Secţiei de Obstetrică Ginecologie, cu echipamente noi, în valoare de 295.000 de lei.
Al cincilea lot vizează modernizarea Secţiei de Chirurgie, cu echipamente în valoare de peste 870.000 de lei. Lotul şase vizează dotarea secţiei de Medcină internă, cu echipamente medicale în valoare de 585.000 lei. Lotul al şaptelea vizează achiziţionarea de echipamente medicale pentru secţia Dermatologie, în valoare totală de 352.000 lei. Secţia ORL va fi dotată cu echipamente medicale noi, în valoare de 142.000 de lei. Lotul 9 scos la licitaţie publică vizează dotarea secţiei de Ortopedie cu echipamente noi, în valoare de 233.000 de lei. Al zecelea lor vizează furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unor echipamente medicale noi, pentru Pediatrie, în valoare totală de peste 306.000 lei.
Echipamentele actuale, depăşite de vremuri
Potrivit proiectului depus la Agenţia de Dezvoltare Regonală Vest, Ambulatoriul integrat al Spitalului Orăşenesc Haţeg cuprinde 11 cabinete. Aparatura existentă la ora actuală este de medie performanţă, uzată fizic şi moral, simţindu-se acut lipsa aparaturii de înalta performanţă. Modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al spitalului va duce la: scăderea cheltuielilor pentru serviciile medicale; scăderea morbidităţii şi mortalităţii; atitudinea faţă de muncă şi locul de muncă. Prin modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat va creşte nivelul de educaţie sanitară a societăţii civile, creându-se un sistem îmbunătăţit de protecţie socială.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia