Spitalul orășenesc Hațeg va fi dotat cu echipamente medicale noi, de peste 8,5 milioane de lei

Primăria Haţeg a scos la licitaţie publică achiziţia de echipamente medicale moderne pentru Ambulatoriul Integrat al Spitalului orăşenesc Haţeg. Investiţia depăşeşte 8,5 milioane de lei şi este finanţată de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional.

Achiziţiile sunt împărţite în mai multe loturi.
Primul lot vizează furnizarea instalarea şi punerea în funcţiune a unor echipamente radiologice noi, în valoare de 5,1 milioane de lei. Al doilea lot vizează furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune unor echipamente medicale de recuperare, în valoare totală de 208.000 lei. Al treilea lot vizează furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a următoarelor echipamente, în valoare de 440.000 lei, fără TVA, pentru Laboratorul de Analize Medicale. Al patrulea lot vizează dotarea Secţiei de Obstetrică Ginecologie, cu echipamente noi, în valoare de 295.000 de lei.
Al cincilea lot vizează modernizarea Secţiei de Chirurgie, cu echipamente în valoare de peste 870.000 de lei. Lotul şase vizează dotarea secţiei de Medcină internă, cu echipamente medicale în valoare de 585.000 lei. Lotul al şaptelea vizează achiziţionarea de echipamente medicale pentru secţia Dermatologie, în valoare totală de 352.000 lei. Secţia ORL va fi dotată cu echipamente medicale noi, în valoare de 142.000 de lei. Lotul 9 scos la licitaţie publică vizează dotarea secţiei de Ortopedie cu echipamente noi, în valoare de 233.000 de lei. Al zecelea lor vizează furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unor echipamente medicale noi, pentru Pediatrie, în valoare totală de peste 306.000 lei.
Echipamentele actuale, depăşite de vremuri
Potrivit proiectului depus la Agenţia de Dezvoltare Regonală Vest, Ambulatoriul integrat al Spitalului Orăşenesc Haţeg cuprinde 11 cabinete. Aparatura existentă la ora actuală este de medie performanţă, uzată fizic şi moral, simţindu-se acut lipsa aparaturii de înalta performanţă. Modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al spitalului va duce la: scăderea cheltuielilor pentru serviciile medicale; scăderea morbidităţii şi mortalităţii; atitudinea faţă de muncă şi locul de muncă. Prin modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat va creşte nivelul de educaţie sanitară a societăţii civile, creându-se un sistem îmbunătăţit de protecţie socială.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei + șapte =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier