Spitalul Județean Deva a intrat în carantină

181

Spitalul Județean din Deva a intrat în carantină, iar personalul medical care a fost în tură azi-noapte va rămâne, timp de 14 zile, la serviciu, pentru a îngriji cei 73 de pacienţi aflaţi în unitatea sanitară.

Dacă medicii aflaţi în sptal vor fi diagnosticaţi cu coronavirus, în acestă perioadă, ei vor fi internaţi pe secţia Infecţioase. Niciunul dintre cei peste 70 de pacienţi nu va fi externat în aceast răstimp de 14 zile.

„În urma deciziilor luate de autorităţile medicale din judeţul Hunedoara, după discuţiile cu oficiali ai Ministerului Sănătăţii, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva s-au dispus următoarele: Medicii pozitivaţi COVID 19 vor fi internaţi pe secţia de Boli Infecţioase a S.J.U. Deva. Personalul medical va îngriji pacienţii internaţi existenţi la data de 29 martie 2020, fără a părăsi unitatea sanitară timp de 14 zile. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva nu va mai prelua cazuri noi pe perioada celor 14 zile iar pacienţii internaţi nu vor fi externaţi în aceacest interval. Se vor intensifica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie în toată unitatea sanitară. Se vor achiziţiona echipament de protecţie şi dezinfectant în cantitate suficientă”, a informat Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.