Spitalul Județean de Urgență Deva se întoarce la conducerea „civilă”

Luni, prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a solicitat Consiliului Judeţean Hunedoara nominalizarea unei persoane care să preia conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, după data la care echipa militară de management, condusă de lt. col. dr. Constantin Vlase îşi va încheia misiunea medicală.

Şefii Consiliului Judeţean Hunedoara au propus-o ca manager interimar pe Liliana Vaidner, fost director al Casei de Asigurări de Sănătate şi fost manager al Spitalului CFR Simeria.

„Pentru a asigura un management de calitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara a emis Dispoziţia nr. 127/2020 prin care, conform competenţei, o numeşte pe doamna Liliana Vaidner în funcţia de manager interimar începând cu data de 15 mai 2020. Astfel, conform competenţelor legale, în perioada stării de urgenţă care este stabilită prin Decret prezidenţial până la data de 15 mai 2020, în mod clar şi explicit, Ministerul Sănătăţii şi-a exercitat şi îşi exercită atribuţiile de numire a managementului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva. Începând cu data încetării stării de urgenţă, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara îşi exercită prerogativul legal de numire a unui manager interimar al acestei unităţi spitaliceşti”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

Prefectura Judeţului Hunedoara arată că, potrivit datelor centralizate la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara şi la Ministerul Sănătăţii, sub conducerea militară, situaţia de la spitalul din Deva a fost stabilizată, iar managementul echipei de medici militari şi-a dovedit eficienţa, atât din punct de vedere al actului medical şi administrativ cât şi referitoare la coordonarea resurselor umane.

Comentarii FB

comentarii
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului