Spitalul din Petroșani, fără medic neonatolog

733

Spitalul de Urgență din Petroșani se confruntă cu o lipsă a medicilor de specialitate. Femeile însărcinate sunt trimise la alte spitale, unitățile medicale din Lupeni și Hațeg fiind cele mai apropiate.

„La Spitalul de Urgență din Petroșani nu mai profesează niciun medic neonatolog, după pensionarea doctorului care deservea secția, iar situația este îngrijorătoare, în condițiile în care unitatea medicală este cea mai mare din Valea Jiului, iar lunar aici se înregistrează 30, 40 sau chiar 50 de nașteri. S-au conturat câteva posibilități care pot fi puse în practică în cel mai scurt timp, astfel încât situația să poată fi deblocată, secția să își poată relua activitatea, iar urgențele în domeniu să nu mai fie redirecționate spre alte unități sanitare”, a transmis Primăria Petroșani.

Deficitul de personal se resimte și în secția de Pediatrie. „Din păcate, cu toate eforturile făcute de spital, niciun medic neonatolog nu a venit la concursul care a fost publicat în revista Viața Medicală. Activitatea pe secția de neonatologie este asigurată de medicii de pe secția Pediatrie, unde și acolo, numărul medicilor este foarte mic. Urgențele care vin pentru a naște sunt orientate spre secțiile unde există gardă de ginecologie, respectiv pediatrie. Noi avem, din păcate, doar secția de ginecologie”, a declarat dr. Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență din Petroșani, citat de Cronica Văii Jiului.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.