Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: „Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”

1456

Cadrele medicale de la Secţia ATI a spitalului din Orăştie au demisionat în bloc. Şefa secţiei, dr. Lorena Ehim, spune că managerul spitalului nu asigură echipamentul de protecţie şi nici nu mai răspunde la telefon.

Personalul secţiei de terapie intensivă a spitalului municipal din Orăştie – cu o singură excepţie – reclamă situaţia aberantă în care este nevoit să îşi desfăşoare activitatea. „Avem două combinezoane pentru 12 angajaţi, iar managerul spitalului nu mai răspunde la telefon. Asta e situaţia, din păcate. Nu sunt optimistă deloc pentru că ştiu cum stau lucrurile şi ştiu că suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”, ne-a declarat dr. Lorena Ehim, medic şef de secţie ATI la spitalul din Orăştie.
Doctoriţa Ehim se află izolată la domiciliu ca urmare a unei posibile infecţii cu Covid – 19. „Din păcate nu se fac testări decât în anumite situaţii, nu avem o situaţie clară. Eu sunt în izolare pentru că am intrat în contact cu o persoană posibil-contaminată la care are recoltat tester, dar nu ştiu rezultatul. Aştept să văd – mor, nu mor, cum mă mai simt. Din păcate se încearcă cumva nişte muşamalizări – cred, ascunderi de cazuri. Aşa am senzaţia. Nu e ceea ce ar trebui să fie şi noi suntem aruncaţi în cuşca cu lei – ca nişte bucăţi de carne. Noi am considerat la Orăştie că nu putem să ne ducem către moarte cu mâinile goale”, a mai spus dr. Lorena Ehim.

Deocamdată, Graţiela Achim – managerul spitalului din Orăştie, nu a răspuns apelurilor noastre pentru a oferi un punct de vedere.

Sursa foto: Lorena Ehim – facebook

Prefectul Județului Huendoara a precizat că se deplasează la Orăștie, pentru a clarifica situația.

„Astăzi, la ora 14, mi s-a semnalat că sunt probleme cu cadrele medicale de la Secţia ATI a Spitalului din Orăştie, care au plecat acasă, pentru că se tem de coronavirus. Am sunat managerul pentru a o întreba care este situaţia. Ea mi-a zis: ATI-ul Spitalului din Orăştie este cea mai modernă secţie pe care o avem în judeţul Hunedoara. Este modernizată de câteva săptămâni. Are toate dotările necesare. Medicii de acolo au echipamente. Numai că doamna doctor a zis că ea nu vrea să trateze coronavirus, cu toate că nici nu aveau pacienţi cu coronavirus acolo, că ea dacă tratează moare. Şi împreună cu cinci asistente şi cu cinci infirmiere s-au ridicat şi au plecat. Mă deplasez spre Orăştie pentru a vedea ce putem face pentru restabilirea situaţiei la Secţia de ATI”, a declarat prefectul Vasilică Potecă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.