Spitalul din Hunedoara intră în carantină

O celulă de criză a fost constituită la Primăria Hunedoara, pentru a preveni eventuala contaminare cu virusul Coronavirus – COVID-19, iar printre măsurile luate a fost declararea carantinei la Spitalul municipal din Hunedoara.

„La nivelul municipiului Hunedoara, primarul a dispus ca Adăpostul de noapte pentru persoanele aflate în dificultate să fie folosit pentru persoanele care vor fi izolate timp de 14 zile.

Unitatea de Asistență Medico-Socială „Părintele Arsenie Boca” și Centrul Social Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice au intrat de astăzi în carantină, iar Spitalul Municipal Dr. Alexandru Simionescu intră de marți, 25 februarie 2020, în carantină pe perioadă nedeterminată. Nimeni în afara personalului de serviciu nu va putea intra sau ieși din spital, accesul vizitatorilor va fi restricționat pentru a evita o eventuală răspândire a virusului. De asemenea, personalul medical va fi verificat înainte de a intra în unitățile medicale”, a informat Primăria Hunedoara.

Bolnavii care se prezintă la Urgențe cu simptome de gripă sunt testați pentru gripă, iar dacă rezultatul este pozitiv, sunt internați la secția de Boli Infecțioase.

„Având în vedere creșterea semnificativă a numarului de persoane infectate cu CORONAVIRUS Covid-19 la nivelul regiunilor Lombardia și Vento din Italia, regiuni în care la acest moment se află o comunitate de peste 8.000 de cetățeni români, și dintre care, în contextul epidemiologic actual, o parte este posibil să revină în țară, Spitalul Municipal “Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a decis, PREVENTIV,
INSTITUIREA STĂRII DE CARANTINĂ ÎNCEPÂND cu data de 25.02.2020. Aceasta presupune INTERZICEREA ACCESULUI aparținătorilor și a oricăror alte terțe persoane ÎN SECȚIILE MEDICALE ALE SPITALULUI. Eventualele pachete pentru pacienții internați vor putea fi aduse la ușa spitalului de la pasarela de acces, de unde vor fi preluate de către personalul medical, în următoarele intervale orare:
11.00 – 11.30 si 17.00 – 17.30. Vă rugăm să scuzați eventualul disconfort creat, în același timp conștientizând cu toții că aceste măsuri sunt luate în favoarea siguranței pacienților internați în Spital”, se arată într-un comunicat al conducerii spitalului municipal.

Testarea pentru Coronavirus se face, în prezent, în cinci orașe din țară: Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, București, Constanța, a informat Primăria Hunedoara.

Coronavirus, apărut în 2019 (2019-nCoV), este un nou virus ce face parte din aceeași familie de virusuri care stau la baza sindromului respirator acut sever (SARS) și a anumitor tipuri de răceală obișnuită.

Virusul se transmite prin contact direct, prin secreții respiratorii eliminate prin tuse sau strănut și prin atingerea suprafețelor contaminate. Încă nu se știe cât timp supraviețuiește virusul pe suprafețe, însă poate fi eliminat cu simpli dezinfectanți.

Printre simptomele virusului se numără febra, tusea și dispneea. În cazurile mai grave, infecția poate duce la pneumonie sau dificultăți de respirație.

Cum se poate preveni infectarea cu Coronavirus?

1. Spălați-vă mâinile frecvent cu apă și săpun sau curățați-le cu un dezinfectant de mâini pe bază de alcool;

2. Acoperiți-vă gura și nasul când tușiți sau strănutați;

3. Evitați contactul direct cu orice persoană care are simptome de răceală sau gripă;

4. Adresați-vă medicului dacă aveți febră, tușiți sau respirați greu;

5. Evitați contactul direct neprotejat cu animalele vii și suprafețele ce intră în contact cu animalele.

În cazul în care prezentați simptome respiratorii (tuse sau strănut), se recomandă purtarea unei măști medicale pentru a-i proteja pe ceilalți. Dacă nu aveți niciun simptom, nu este necesară purtarea unei măști.

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, oameni stând jos, masă şi interior

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?         Microhidrocentrală plănuită pe barajul lacului de acumulare Poiana Ruscă         Cum ar trebui gândită, denumită și predată educatia sexuală în scoli         Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane         Doi bărbați sunt cercetați pentru braconaj, după ce au fost prinși noaptea la vânătoare         O mocăniță pentru județul Hunedoara         L-ați văzut?         ISTORII HUNEDORENE. Dealul Cetății Deva în administrarea Societății de Istorie și Arheologie a Comitatului Hunedoara         Oamenii din Sântandrei au ajuns la capătul răbdării, din cauza penelor de curent