Spitalele din județ iau măsuri după infecțiile cu coronavirus

De luni, accesul în Policlinica Spitalului Municipal „Dr. Al. Simionescu” din Hunedoara şi în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului se va face în urma unui triaj epidemiologic, efectuat în corturile primite de unitatea medicală de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, a anunţat conducerea Spitalului Municipal “Dr. Al. Simionescu ” Hunedoara.

„Având în vedere pandemia de îmbolnăvire cu coronavirus şi starea de urgneţă care se va institui de luni, 16 martie 2020, recomandăm ca toate programările în Ambulatoriul de Specialitate (Policlinică) al Spitalului Municipal “Dr. Al. Simionescu” Hunedoara şi internările de zi care nu sunt urgenţe medico-chirurgicale să fie limitate până în data de 1 aprilie 2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului în funcţie de situaţia existentă la momentul respectiv”, a informat conducerea spitalului municipal.

Şi la celelalte spitale din judeţul Hunedoara au fost făcute demersuri pentru asigurarea asistenţei medicale de specialitate având în vedere evoluţia cazurilor de îmbolnăvire cu 2019-nCoV pe teritoriul României.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Hunedoara, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Deva s-a stabilit numărul de paturi disponibile pentru secţiile de Terapie Intensivă şi Boli Infecţioase, cu circuitele corespunzătoare, spaţii în care vor fi trataţi pacienţii cu 2019-nCoV, dar şi identificarea de noi spaţii de tratare. În acelaşi timp, conducerea unităţii medicale a dispus asigurarea cu echipamente de protecţie pentru personalul medical, a cantităţilor necesare de dezinfectanţi, a termometrelor de distanţă şi a testelor rapide pentru coronavirus. De asemenea, s-a decis dotarea suplimentară cu ventilatoare pentru secţia de Terapie Intensivă, cu injectomate, perfuzoare automate, precum şi achiziţia unui aparat RT-PCR pentru testări coronavirus. Au fost închiriate primele două containere care vor fi amplasate în incinta unităţii şi, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, au fost montate corturi militare pentru triajul pacienţilor care apelează serviciile medicale. S-a decis reprogramarea intervenţiilor chirurgicale care nu reprezintă urgenţe medicale şi restricţionarea accesului aparţinătorilor.

Măsuri suplimentare de gestionare a cazurilor de infecţii respiratorii cu virusul Covid 19 au fost luate şi la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad şi la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat