Spiritism în sanctuarul dacilor

Şoc pentru cei care răspund de paza  cetăţii dacice de la Samizegetusa Regia în momentul în care au descoperit în sanctuarul sacru al dacilor un bărbat în plină şedinţă de spiritism.

sarmisegetuza-regiaPaznicii fostei capitale a Daciei au chemat imediat în ajutor jandarmii montani din cadrul Postul de Jandarmi Ordine Publică Montan Grădiştea de Munte – Sarmizegetusa Regia după ce au descoperit că un bărbat a pătruns în incinta Sanctuarului mare circular, unde desfăşura ritualuri  de spiritism. “Ion C., în vârstă de 47 ani, cu domiciliul în Irlanda,  a ignorat marcajele ce interzic accesul în acea zonă, respectiv normele de vizitare a sitului arheologic, ce obligă vizitatorii să nu organizeze manifestaţii publice, cultural- artistice, ceremonii religioase sau ezoterice, şedinţe de yoga, spiritism sau de vindecare şi purificare în incinta sitului arheologic fără aprobarea prealabilă a Administraţiei monumentului, precum şi să nu participe la astfel de adunări”, a declarat maiorul Zamfir Guran, din cadrul IJJ Hunedoara. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional de jandarmi cu amendă în valoare de 500 lei, în conformitate cu Regulamentul de vizitare a monumentului istoric Sarmizegetusa Regia – Grădiştea de Munte. “Jandarmii reamintesc turiştilor că nerespectarea regulilor de vizitare a sitului arheologic Sarmizegetusa Regia – Grădiştea Munte constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 şi 2000 lei”, a mai spus reprezentantul IJJ Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile         Doi taximetriști din Deva au fost condamnați după ce au jefuit un român întors din SUA         Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte         CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului         Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva